1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Shell Eco Marathon TR'de Atinalı Poseidon birinci geldi

Shell Eco Marathon TR'de Atinalı Poseidon birinci geldi

Enerji Günlüğü – Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya’dan ekiplerin katıldığı Shell Eco-marathon Türkiye’de 1 kWh elektrikle...

Shell Eco Marathon TR'de Atinalı Poseidon birinci geldi

Enerji Günlüğü – Türkiye’nin yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya’dan ekiplerin katıldığı Shell Eco-marathon Türkiye’de 1 kWh elektrikle 504.11 kilometre yol yapabilen Yunanlı ekibin Poseidon adlı aracı birinci oldu.

Küresel enerji devi Shell’in, 32 yıldır tüm dünyadan gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmek için teşvik etmek amacıyla küresel ölçekte düzenlediği “Shell Eco-marathon”, bu yıl üçüncü kez Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ortaklığıyla, 22-24 Eylül tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Türkiye’nin 8 farklı şehrindeki lise ve üniversitelerden katılan öğrencilerin yanı sıra Shell Eco-marathon Türkiye’ye bu yıl Türkiye dışından ekipler de katıldı. Toplam 22 takım ve yaklaşık 300 öğrencinin yarıştığı, Shell Eco-marathon Türkiye Yunanistan, Bulgaristan ve Slovakya’dan gelen toplam 5 takıma da ev sahipliği yaptı.

HİDROJENLİDE ESKİŞEHİRLİ HİDROANA BİRİNCİ

Shell Eco-marathon Türkiye’de, 5’i pist içi ve 3’ü pist dışı olmak üzere 8 farklı kategoride ödüller verildi.  Prototip araçlar kategorisinde hidrojenle çalışan araçlar içerisinde en az enerjiyi harcayarak bitiş çizgisini görmeyi başaran takım, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nden “Hidroana” oldu. Hidroana 356.42 km/m3 sonucuyla birinciliği göğüsledi.

PROTOTİP ARAÇLARDA KOMŞU EKİBİN POSEIDON’U İPİ GÖĞÜSLEDİ

Prototip araçlar kategorisinde Atina'dan gelen ekip galip geldi. Elektrikli batarya ile çalışan araçlarıyla Yunanistan Piraeus Üniversitesi’nden “Poseidon” takımı, 504.11 km/kWh’lik sonuçla bu kategorinin birincisi oldu. Prototip araçlar kategorisinin “Benzin” enerji tipinde ise, Bratislava Teknoloji Üniversitesi’nin “FME Racing Team”in aracı, 377.59 km/lt sonucuyla kategorinin kazananı oldu.  

ŞEHİR KONSEPTİ BİRİNCİSİ ÇUKUROVA ELEKTROMOBİL

Şehir konsepti kategorisinde, elektrikle çalışan araçlar arasında Çukurova Üniversitesi “Çukurova Elektromobil” takımı 107,66 km/kWh’lik sonuçla şampiyonluğu göğüsledi. İstanbul Üniversitesi’nin “Hidroist” takımı, şehir konseptli hidrojenle çalışan araçlarının elde ettiği 196,66 km/m3’lük sonuçla bu kategorinin birincisi oldu.

EN İYİ TASARIM BULGAR EKİBİNDEN

Yarışmada pist dışı ödüllerde; “En İyi Tasarım” ödülü Bulgaristan’dan Ruse Üniversitesi “HydRU Racing Team”, “İnovasyon Ödülü” İstanbul Teknik Üniversitesi “Facilis”, “Ekip Ruhu Ödülü” ise Uludağ Üniversitesi “UMAKİT” takımlarının oldu.

LONDRA’DA DA YARIŞACAKLAR

Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında başarı elde eden takımlar, 2018’de Londra’da düzenlenecek Shell Eco-marathon Avrupa’ya katılım hakkı elde ederek Avrupa’nın yaklaşık 30 ülkesinden gelen akranlarıyla yarışacaklar.

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell Eco-marathon Türkiye’yi her yıl daha ileri taşıdıklarını belirterek bu yıl ülke dışından ekiplerin katılımından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Erdem “Shell Eco-marathon Türkiye’de yer alan gençlerimiz, daha şimdiden, geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan araçlar tasarlayıp üreterek, yenilikçi bir vizyon sahibi olmak adına önemli bir gelişim gösterdiler. Gençlerimizin ilerleyen yıllarda daha da büyük başarılara imza atarak Türkiye’den ne kadar üretken, yenilikçi mühendislerin ve bilim insanlarının çıktığını tüm dünyaya göstereceklerinden hiç kuşkumuz yok” dedi.

BÜYÜKEKŞİ: İHRACATIN KATMA DEĞERİ ARTMALI

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise TİM olarak ihracatın katma değerini arttırmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

“Katma değeri arttırmanın dört ana unsuru var. Bunlardan bir tanesi inovasyon, birisi tasarım, birisi Ar-Ge, bir diğeri de marka. Bu dört unsuru yan yana getirdiğimizde, ihraç ürünlerimizi yükte hafif pahada ağır hale getirdiğimizde ihracata çok büyük katkıda bulunmuş olacağız. Son 10 yıldır otomotiv endüstrimiz ihracatta lider oluyor. 2017 gurur duyulacak bir yıl. Otomotiv endüstrisi ihracatını %35 artırdı ve hedefleri 30 milyar dolara çıkabilmek. Shell Eco-marathon’u bu nedenle çok önemsiyorum. Katılan bütün takımları tebrik ediyor, ilerleyen yıllarda bu güzel etkinliği devam ettirmeyi diliyorum.”

BURHANOĞLU: GENÇLER DOĞRU SEKTÖRDE

Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Burhanoğlu da son 200 yılda dünya nüfusunun 10 kat, ekonominin 100 kat, kat edilen yolun da 1000 kat büyüdüğüne dikkat çekerek “Otomotiv sektörü, en hızlı büyüyen ve lokomotif olan sektörlerden biri. Dolayısı ile otomotiv alanında çalışma yapan tüm gençlerimize doğru sektörde olduklarını söyleyebilirim. Shell Eco-marathon’da kazanmaktan ziyade yarışmak, bu tecrübeye sahip olmak çok önemli. Bu nedenle kazanan, kazanmayan tüm ekipleri gönülden kutluyorum” dedi.

EN AZ ENERJİYLE EN UZUN MESAFE

Shell Eco-marathon her yıl Avrupa, Amerika ve Asya kıtalarında düzenlenen, dünyanın en önemli öğrenci inovasyon yarışmalarından biri. Yarışma kapsamında 16-25 yaş arasında gençler, kendi tasarladıkları ve ürettikleri enerji tasarruflu araçlarla en az enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek üzere yarışıyorlar. Yaratıcı tasarımları ve teknik bilgileri sayesinde 1 kWh enerji ya da 1 litre yakıt ile en fazla yolu kat eden takımlar ödüllendiriliyor. Takımlar yarışa Prototip ve Şehir Konsepti adlı iki araç kategorisi altında katılıyor. Yarışmada araçlara güç vermek için dizel, benzin, sıvılaştırılmış doğalgaz (CNG), doğalgazdan elde edilmiş yakıt (GTL), etanol gibi yakıtların yanı sıra hidrojen, elektrik gibi alternatif enerji kaynakları da kullanılabiliyor.

3 BOYUTLU YAZICILARLA TASARIM

Yarışma kapsamında takımlar, Tasarım, İnovasyon, İletişim, Emniyet ve Takım Ruhu kategorilerinde pist dışı ödüller kazanma fırsatına da sahip oluyorlar. Avrupa'da ilk kez 1985 yılında Fransa'da düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasını o yıl kazanan araç 1 litre benzinle 680 kilometre yol kat etmeyi başarmıştı. Günümüzde ise takımlar, verimliliği kat be kat artırmanın yanı sıra 3 boyutlu yazıcılarla araç tasarlayıp üretmek gibi çok çeşitli yaklaşımlar sergiliyorlar.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler