1. HABERLER

  2. ETKİNLİKLER

  3. Shell Eco-Marathon’dan Türkiye üç birincilikle döndü

Shell Eco-Marathon’dan Türkiye üç birincilikle döndü

Öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-Marathon’un Avrupa ayağında bu yıl Türk gençleri 3 birincilik aldı.

Shell Eco-Marathon’dan Türkiye üç birincilikle döndü

Enerji Günlüğü - Öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-Marathon’un Avrupa ayağında bu yıl Türk gençleri 3 birincilik aldı.

Dünyanın en uzun soluklu öğrenci inovasyon yarışması Shell Eco-Marathon bu yıl Covid-19 salgını sebebiyle ilk defa dijital ortamda gerçekleştirildi.Gençleri inovasyon alanında geliştirmek üzere düzenlenen online yarışmaya Avrupa’dan yüzlerce mühendislik öğrencisi katıldı. Türkiye’yi bu yıl, Adana, Ankara, Bursa, Edirne, İstanbul ve Sakarya’dan üniversiteler temsil ederken, Uludağ Üniversitesi’ni temsilen UMAKİT takımı ve Yıldız Teknik Üniversitesi’ni temsilen AE2 takımı rakiplerini geride bırakarak birinci oldular.

ÖDÜL ALAN PROJELER

Döngüsel Ekonomi kategorisinde diğer ekipleri açık ara geride bırakarak birinci olan Bursa Uludağ Üniversitesi’ni temsil eden UMAKIT Takımı, kritik döngüsel ekonomi konseptlerini anlama konusunda tüm jüri üyelerini etkilerken, birincilik kazandığı diğer kategori olan Teknik İnovasyon dalında ise; ekibin geliştirdiği, araç dinamiklerini artıran ve geleneksel süspansiyon komponentlerinin tasfiyesine izin veren tekerlek süspansiyon sistemi, jüriden toplamda en yüksek puanı aldı.

“Emniyet Ödülü” kategorisinde yarışmaya katılan diğer ekipleri geride bırakarak birinci olan Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 Takımı, geliştirdikleri proje ile araçlarda günlük emniyet uygulamalarına yönelik başarısı ve farkındalığı artıran ve proaktif hareket eden yaklaşımlarıyla jüriyi etkileyerek en yüksek puanı aldı.

BU BAŞARILAR YENİ BAŞARILARIN HABERCİSİ

Yarışmayla öğrencileri, inovasyon ve teknoloji alanlarında geliştirerek Türkiye’nin enerji geleceğine de katkıda bulunmayı hedeflediklerini vurgulayan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, “Son 15 yıldır Türkiye’nin birçok farklı ilinden katılan takımların Shell Eco-marathon’da giderek artan başarısı, Türkiye’de yeni yetişecek mühendislerin otomotiv teknolojileri ve enerji verimliliği alanında elde edecekleri başarıların habercisidir.” dedi.

BAŞARILAR TESADÜF DEĞİL

Shell Eco-marathon Avrupa’ya 2005 yılından beri Türkiye’den 2000’e yakın öğrenci katılma şansı bulurken, Türk takımları 2005 yılından bu yana (bu yıl elde edilen 3 birincilik dahil) toplamda 22 kez kendi kategorilerinde ilk 10’a girmeyi başardılar. Temmuz 2018’de Londra’da yapılan Shell Eco-marathon yarışında Uludağ Üniversitesi adına yarışmaya katılan UMAKİT öğrencilerinin tasarlayıp ürettiği “Barbaros” isimli araç, “şehir konseptli hidrojen enerjisi ile çalışan araç” kategorisinde Avrupa birinciliği elde etmişti. Türk takımlarından Yıldız Teknik Üniversitesi AE2 takımı, 5 kategoride verilen Pist-Dışı Ödüller'de “Avrupa Emniyet Ödülü”nün hem 2015 yılında hem de 2019 yılında sahibi oldu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler