1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell tarihinin en büyük kârını elde etti

Shell tarihinin en büyük kârını elde etti

Shell, yüksek petrol ve gaz fiyatları, güçlü rafineri marjları ve artan LNG satışlarıyla 2022 yılında 40 milyar dolar kâr elde ederek kendi rekorunu kırdı. 

Shell tarihinin en büyük kârını elde etti

Enerji Günlüğü - İngiltere merkezli enerji şirketi Shell, 2022'de karını bir önceki yıla göre ikiye katlayarak 39,9 milyar dolar kâr elde etti ve 115 yıllık tarihindeki en yüksek seviyeye ulaştı.

İngiltere merkezli enerji devi Shell, Rusya’nın Ukrayna'yı işgalinin ardından enerji fiyatlarındaki artışın hissedarlarına benzeri görülmemiş getiriler sağlamasına izin verdiği çalkantılı bir yılı kapatarak 2022'de 40 milyar dolarlık rekor bir kâr elde ettiğini açıkladı.

Shell, 2022'de 40 milyar dolar kâr ile kendi rekorunu kırdı. Shell en son 2008 yılında elde ettiği 31 milyar dolar kâr ile rekor kırmıştı. 

Shell’in 2022 yılının son çeyreğinde elde ettiği kâr ise 9,8 milyar dolar oldu. Beklenti son çeyrekte şirketin 8 milyar dolar kâr edeceği yönündeydi. Şirket son çeyrekte elde ettiği bu kârın %60’ını sıvılaştırılmış doğal gazdan (LNG) elde etti. 

Shell ayrıca 4 milyar dolarlık hissesini geri alacağını ve %15 temettü dağıtacağını da açıkladı.

AVRUPA’YA LNG SATIŞINDA BÜYÜK ARTIŞ 

Shell, 2022 yılında Avrupa’ya 194 kargo LNG gönderdi. Bir önceki yıl Avrupa’ya 112 kargo LNG satan Shell, daha önceki yıllarda ortalama 40 kargo LNG satışı yapıyordu.  

Büyük petrol ve gaz şirketlerinin açıkladıkları büyük kâr rakamlarının sektör üzerindeki vergileri daha da artırmaları için hükümetler üzerindeki baskıyı arttırması bekleniyor.

Etiketler : , , , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler