1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Shell Türkiye Başkanı Erdem: Yeni enerjideki sıçramayı kaçırmayalım

Shell Türkiye Başkanı Erdem: Yeni enerjideki sıçramayı kaçırmayalım

Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem’e göre yeni ve yenilenebilir enerji kaynakları alanında çok hızlı gelişmeler olacak. Türkiye’nin bu gelişmeleri mutlaka yakalaması gerekiyor…

Shell Türkiye Başkanı Erdem: Yeni enerjideki sıçramayı kaçırmayalım

Enerji Günlüğü - Sabancı Üniversitesi IICEC Konferansı’nda Rusya - Ukrayna savaşının etkilerini yorumlayan Shell Türkiye Başkanı Ahmet Erdem Avrupa’nın tabana inen tedbirlerle doğalgaz tüketimini azaltarak kışı atlatmaya çalıştığına işaret etti. Önümüzdeki yıla ilişkin endişelerini de paylaşan Erdem, savaşın kısa vadede bitme ihtimalini görmediğini, Avrupa’nın da kendi enerjisini üretmek için ciddi çalışmalar yapıp destekler verdiğini söyledi. 

2023’e dünya ve Türkiye olarak daha iyi hazırlanmak gerektiğini belirten Ahmet Erdem, Türkiye’nin ilişkileri sayesinde krizin etkilerini Avrupa’nın gördüğü kadar sert hissetmediğini, ancak her türlü ihtimale karşı hazırlık yapılmasını tavsiye etti. 

Shell Türkiye Başkanı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“2023’te hazırlıklı olalım. Yenilenebilir ve yeni enerji kaynaklarında çok hızlı bir sıçrama olacak. Bizim de hem ülke olarak hem de bu sektörün oyuncuları olarak bunun getirdiği fırsatları iyi yakalamamız lazım.”

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler