1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Shell 2. yüzyılında elektrikli araç dönüşümüne odaklanıyor

Shell 2. yüzyılında elektrikli araç dönüşümüne odaklanıyor

Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell’in 100. yılına istinaden yapılan basın toplantısında şirketin gerçekleştirdiği faaliyetleri anlatarak, gelecek hedeflerinden bahsetti.

Shell 2. yüzyılında elektrikli araç dönüşümüne odaklanıyor

Enerji Günlüğü - Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, Shell’in 100. yılını kutlamak amacıyla düzenlenen basın toplantısında, şirketin 2. yüzyıl hedeflerinde elektrikli araç dönüşümüne odaklanıldığını belirtti.

Shell Türkiye’nin 100. yılını kutlamak amacıyla gerçekleştiren basın toplantısında konuşma yapan Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem, şirketin 100 yıllık sürecini kısaca özetledi. Şirketin 2. yüzyılına ait planlardan bahsederken.yenilenebilir enerjiden gücünü alan elektrikli araçların umut vadettiğini vurgulayan Erdem, “Shell, elektrikli araç şarj ağını 2020’de 60 binden 2022’de 140 bin şarj noktasına çıkardı. Burada hedef 2025'e kadar 500 bin, 2030'dan sonra da 2.5 milyon noktaya çıkmak. Shell ve Turcas şirketimiz, Türkiye'nin elektrikli otomobili Togg ile stratejik bir iş birliği gerçekleştirdi. Trugo ve Shell bu konuda birlikte çalışacak” sözlerine yer verdi.

Elektrikli araçlar konusundaki öngörülerini paylaşan ve elektrikli araç teknolojisinin çok erken zamanlarında olduğumuzu kaydeden Shell Türkiye Başkanı, “Fakat şu an için bakarsanız Shell’in Londra’da bazı istasyonları tamamen elektrikliye dönüştürmesini gördük. Bunları görürsek dönüşüm elbette hızlanacak” dedi. Ayrıca Ahmet Erdem, elektrikli araçlar konusunda Shell’in yatırımlarının artacağını söyleyerek, şirketin 2. yüzyılındaki iş planlarının arasında ülkenin elektrikli araca dönüşüm altyapısının değiştirilmesi olduğunu belirtti.

“TOPLAM 2 MW GÜCÜNDE YENİLENEBİLİR ENERJİ KAYNAKLI TESİS”

2007 yılında ilk özel sektör doğal gaz ithalatını yaptıklarını dile getiren Ahmet Erdem, ülkemizin en önemli sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) kolu olduklarını söyledi. LNG ikmal operasyonlarını geliştirmeye çalıştıklarını ve ilk karayolu LNG ikmal merkezini açtıklarını ifade eden Erdem, “Derince Madeni Yağ Tesisi, enerjisini güneşten alan ilk Shell istasyonu oldu. Shell’in toplamda 2 MW gücünde yenilenebilir enerji kaynaklı tesisi bulunuyor” ifadelerine yer verdi.

5 YILDA 6871 KADIN İSTİHDAMI

Ayrıca hedefledikleri kadın istihdam hedefini başardıklarını, hatta hedefin çok üstüne çıktıklarını aktaran Shell Ülke Başkanı “2018’de Shell’de kadın enerjisi projesiyle 5 yılda 6871 kadına istihdam yaratıldı” şeklinde konuştu.

ATIK YAĞLAR NE ŞEKİLDE İMHA EDİLİYOR?

Türkiye’nin Shell için önemli bir ülke olduğunu belirten Erdem, geri toplanan atık yağların hangi işlemlerden geçerek tüketildiğine dair sorulan soruya, atıklar yoğun ısıda yakıldığında çevreye zararsız bir şekilde tüketildiğini belirterek “Atık yağ çıkan her yerdeki atık yağları geri toplama işlemini artıracağız” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler