1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Shell’den güneşle beslenen ilk istasyon

Shell’den güneşle beslenen ilk istasyon

Shell & Turcas, Ankara Küçükesat’taki istasyonunu enerjisini güneşten alan istasyon haline getirdi.

Shell’den güneşle beslenen ilk istasyon

Enerji Günlüğü – Shell & Turcas, Ankara Küçükesat’taki istasyonunu enerjisini güneşten alan istasyon haline getirdi.

Shell & Turcas, Ankara’daki Shell Küçükesat istasyonunu elektriğini güneş enerjisinden sağlayan istasyona dönüştürdü. Ankara’nın Küçükesat semtinde hizmet veren Shell & Turcas istasyonu, enerjisini güneş enerjisine dayalı çatı GES ile temin ediyor. 

Enerjisini güneşten alan istasyon, karbon salımını benzerlerine göre yaklaşık yüzde 30 oranında azaltacak. Ayrıca enerjisini güneşten alan bu istasyon sayesinde 10 yılda yaklaşık 1000 ağacın kesilmesinin önüne geçilecek. 

TÜKETİMİN %32’SİNİ KARŞILAYACAK
Yıllık yaklaşık 200 bin kilovatsaat olan enerji tüketiminin, yüzde 32’sini güneş enerjisinden sağlayacak olan istasyonun dönüşümü için 270 watt gücünde 160 adet güneş paneli kullanıldı.

Shell & Turcas CEO’su Felix Faber; “Ankara’da güneş enerjisine dönüşümünü sağladığımız Shell Küçükesat istasyonu, Türkiye’de elektrik ihtiyacını güneş enerjisinden sağlayan ilk istasyonumuz oldu. Shell & Turcas olarak Net Karbon Ayak İzimizi azaltmaya yönelik yürüttüğümüz faaliyetlerimizi çeşitlendirmeye ve Türkiye çapında yaygınlaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Shell & Turcas, bugüne kadar Türkiye’deki istasyonlarında aydınlatma sistemlerini değiştirerek, toplam karbon salımını yılda 1.200 ton azalttı ve 2.601,5 MWh enerji tasarrufu sağladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler