1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Shell’den İngiltere’de kazandıran güneş enerjisi depolama tarifesi

Shell’den İngiltere’de kazandıran güneş enerjisi depolama tarifesi

Shell Energy, İngiltere’de evlerinde depolama sistemleriyle entegre edilmiş güneş panelleri sahiplerine yazın fazla ürettikleri elektrikten kazanç elde etmelerini sağlayacak esnek tarife başlattı.

Shell’den İngiltere’de kazandıran güneş enerjisi depolama tarifesi

Enerji Günlüğü - Shell Energy, İngiltere’de evlerinde depolama sistemleriyle entegre edilmiş güneş panelleri sahiplerine yazın fazla ürettikleri elektrikten kazanç elde etmelerini sağlayacak esnek tarife başlattı.

Birleşik Krallık gaz ve elektrik tedarik şirketi Shell Energy Retail Limited, evlerinde güneş enerjisi sistemi kurulu olanlara yazın fazla ürettikleri elektrikten kazanç elde etmelerini sağlayacak esnek tarife başlatan ilk enerji tedarikçisi oldu. Şirket, evlerde depolama sistemleriyle entegre edilmiş güneş panellerinin faydalarından yararlanmak için tasarladığı "türünün ilk örneği" programını duyurdu.

Shell Energy Retail tarafından Shell’in elektrik depolama birimi Sonnen ile birlikte denenecek olan Güneş Enerjisi Depolama tarifesi ile ev sahipleri yaz aylarında ürettikleri fazla güneş elektriğinden fatura kredisi kazanıyor ve bu krediyi daha sonra kış faturaları azaltmak için kullanılabiliyorlar.

Shell, kurulumu 6,500 sterlin olan Sonnen bataryalarına sahip olan güneş enerjisi sistemi evsel müşterilerinin bu tarife ile yaz aylarında 150 sterline kadar kış kredisi biriktirebileceklerini belirtti. Tarife için anlaşma imzalamayan müşterilerinin de bu entegre sistem ile kazançlı çıkacaklarının da hatırlattı. 

Hollanda merkezli Royal Dutch Shell, konutlarda güneş enerjisinin depolanması için bataryalar ile elektrikli araç şarj sistemleri üreticisi Alman Sonnen şirketini 2019 yılı Şubat ayında satın almıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler