1. HABERLER

  2. PETROL

  3. SHV Başkanı Paul Zekhuis: İpragaz başarıyor, biz dünyaya yayıyoruz

SHV Başkanı Paul Zekhuis: İpragaz başarıyor, biz dünyaya yayıyoruz

Enerji Günlüğü - SHV Energy Başkanı Paul Zekhuis, İpgaraz’ın Türkiye’de gerçekleştirip başarıya ulaştırdığı LNG ve elektrik ticareti operasyonlarını...

SHV Başkanı Paul Zekhuis: İpragaz başarıyor, biz dünyaya yayıyoruz

Enerji Günlüğü - SHV Energy Başkanı Paul Zekhuis, İpgaraz’ın Türkiye’de gerçekleştirip başarıya ulaştırdığı LNG ve elektrik ticareti operasyonlarını diğer ülkelerdeki operasyonları için örnek aldıklarını söyledi. 

PAUL ZEKHUIS'IN AÇILIŞ TÖRENİNDE YAPTIĞI KONUŞMA. İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

İpragaz'ı da bünyesinde bulunduran Hollanda merkezli enerji devi SHV Energy Başkanı Paul Zekhuis, GO istasyonunun açılış töreninin ardından Enerji Günlüğü’nün sorularını yanıtladı. GO'nun, Türkiye'ye özel bir adım olduğunu dile getiren Paul Zekhuis, önümüzdeki bir yıl içinde 49 istasyonun daha açılışını gerçekleştirerek toplam 50 istasyona ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Bu alandaki hızlı büyümelerini sürdürmek istediklerini kaydeden Zekhuis'e, bu sistemi diğer ülkelerdeki operasyonlarına da uygulamayı düşünüp düşünmediklerini sorduk. Cevap ise oldukça netti: İpragaz'ın Türkiye'de gerçekleştirdiği GO hareketini, faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelerde yapmayı gerekli görmüyoruz."

İŞTE GO'NUN TÜRKİYE PAZARINDAKİ İLK HEDEFİ. İPRAGAZ CEO'SU SELİM ŞİPER ANLATTI 

GO TÜRKİYE'YE ÖZEL BİR OPERASYON

Türkiye de otogazın hayati bir öneme sahip olduğunun altını çizen Paul Zekhuis, “Bildiğiniz üzere LPG yanı ağır basan bir şirketiz. Türkiye’de dünyaya gelen GO istasyonunda petrol ürünlerinin de yer alacak olması bizim için bir ilk. Polonya, Fransa gibi birçok ülkede otogaz işindeyiz. Ancak bu ülkelerdeki tesislerimizde otogazın yanı sıra akaryakıt da satmayı, Türkiye’de olduğu kadar çok gerekli görmüyoruz. GO, Türkiye’ye özel bir isim, Türkiye’ye özel bir adım oldu" diye konuştu. 

BURADA BAŞARINCA DİĞER ÜLKELERE DE UYGULAMAK İSTİYORUZ

Türkiye için özel olarak attıkları adımların başarılı olduğunu gördüklerinde bu faaliyetleri diğer ülkelerdeki operasyonlarında da uygulamayı istediklerini ifade eden Zekhuis, Türkiye’yi “yeni fikirler serası” olarak nitelendirdi. Zekhuis, sözlerine şöyle devam etti: “Başta Türkiye için özel olan projeler, zaman içinde dikkatimizi çekiyor ve bu başarıyı getiren sistemi kopyalayıp diğer operasyonlarımıza uyguluyoruz. Örneğin İpragaz’ın LNG konusundaki başarısı bizi gerçekten çok etkiledi ve bunu Türkiye dışında da denemeyi ciddi ciddi düşünüyoruz. Bir diğer başarılı örnek de elektrik satışı. İpragaz bu işi çok iyi yaptı ve gerçekten gurur duyduğumuz bir iş ortaya çıktı. Şimdi diğer ülkelerde de bu uygulamayı hayata geçirmek için fırsat kolluyoruz. Bunun gibi Türkiye’de başlayan projeler öyle başarılı oluyor ki, bunu faaliyet gösterdiğimiz diğer ülkelere de uyarlamak istiyoruz. Türkiye bizim için, bir yeni fikirler serası.”


SHV Energy'nin Başkanı Paul Zekhuis GO'nun açılış töreninde yaptığı konuşmayı izlemek için tıklayınız!

İPRAGAZ’DAN ÖĞRENECEĞİMİZ ÇOK ŞEY VAR

Zekhuis, “Türkiye sizin için bir deney alanı mı” sorumuzun cevabına ise “Hem evet, hem hayır” diyerek başladı. Zekhuis, “İşin aslı şu ki, aklımıza bir fikir geldiğinde hadi bunu Türkiye’de deneyelim demiyoruz. Öylece bir projeye başlıyoruz. Ve zaman içinde başarılı olduğunu görünce, ‘Bunu neden diğer ülkelerde yapmıyoruz ki’ diyoruz. İpragaz’dan gerçekten öğreneceğimiz çok şey var” diye konuştu. 

Burak GÜNER - KONYA

Önceki ve Sonraki Haberler