1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens, Bavyera'da 8.8 MW'lık yeşil hidrojen tesisi kuruyor

Siemens, Bavyera'da 8.8 MW'lık yeşil hidrojen tesisi kuruyor

Siemens, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde 8.8 MW kapasiteli yeşil hidrojen üretim tesisi kuruyor. 

Siemens, Bavyera'da 8.8 MW'lık yeşil hidrojen tesisi kuruyor

Enerji Günlüğü - Siemens, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde 8.8 MW kapasiteli yeşil hidrojen üretim tesisi kuruyor. 

Alman teknoloji devi Siemens, Bavyera Eyaleti’nin Kuzeydoğu’sunda bulunan Wunsiedel kasabasında 8.75 MW'lık yeşil hidrojen üretim tesisinin inşaatına başladı. 2022 yılı yaz aylarında üretime başlaması planlanan tesisin yılda 1,350 ton yeşil hidrojen üretmesi bekleniyor. 

Siemens Energy’nin elektrolizer sağlayacağı tesis tamamen yenilenebilir kaynaklardan üretilen elektriği kullanacak. Tesis yılda 13,500 ton karbondioksitin atmosfere salımını önleyecek. 

Siemens, Wunsiedel Energy Park'ta üretilen hidrojenin ağırlıklı olarak Yukarı Frankonya, Yukarı Pfalz, Thüringen ve Saksonya bölgelerinin yanı sıra Çek Cumhuriyeti'ndeki Batı Bohemya bölgelerine teslim edileceğini açıkladı. Bölgede kamyonlar ve otobüsler için halka açık bir hidrojen dolum istasyonu kurma seçeneği de değerlendiriliyor. 

Hidrojen tesisi, Siemens’in mevcut batarya depolama tesisine ve bitişik sanayi kuruluşlarına bağlanacak. Elektroliz sırasında ayrılan atık ısı ve oksijen bu sanayi kuruluşlarında kullanıma sunulacak. Tesis ayrıca elektrik şebekesi için bir miktar esneklik sağlayacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler