1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Siemens’ten sürdürülebilirlik esaslı büyüme stratejisi

Siemens’ten sürdürülebilirlik esaslı büyüme stratejisi

Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Teknoloji üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız” dedi.

Siemens’ten sürdürülebilirlik esaslı büyüme stratejisi

Siemens’ten sürdürülebilirlik esaslı büyüme stratejisi

Enerji Günlüğü - Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, “Teknoloji üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız” dedi.

Siemens, Türkiye’deki 165’inci yılı dolayısıyla dijital zirve düzenledi. Siemens Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Hüseyin Gelis, Dijital Zirve’nin açılışında yaptığı konuşmada, dünyada ve Türkiye’de meydana gelen orman yangınları, sel, kuraklık gibi doğal afetlere de dikkat çekerek, “Yalnızca bu tür felaketler yaşandığında harekete geçmek çözüm değil. Bunları engelleyecek, doğaya saygılı ve doğru uygulamalara uzunvadeli bir bağlılık gerekli. Bizden sonraki nesillere bir enkaz değil, yaşanabilir bir dünyabırakmak zorundayız” dedi.

AMACI OLAN TEKNOLOJİ

Siemens’in 165 yıldır teknolojiyi faydaya dönüştürmek için çalıştığını ifade eden Gelis, “Amacı olan teknoloji” kavramından da söz etti. Gelis “Amacı olan teknoloji üretimimizle karbon nötr ekonomiye geçişi hızlandıracağız. Dijital dönüşüm, başarının anahtarını sadecegelişmiş teknolojilerle sunmuyor, dünyamızı daha iyi bir yere dönüştürecek fırsatlarıkeşfetmemizi istiyor. Yeniliği ve yeni bakış açılarını korkmadan benimsemek için bizi teşvikediyor” diye konuştu.

YILLIK 400 MİLYON TL AR-GE BÜTÇESİ

Gelis’in verdiği bilgilere göre Siemens’in Ar-Ge ve İnovasyon Merkezlerinde yaklaşık 700 mühendis çalışıyor. Gelis, bu ekibin hem Ar-Ge faaliyetleri yürüttüğünü hem de Türkiye’nin inovasyon çalışmalarına katkıda bulunduğunu ifade etti.

KADIN AR-GE MÜHENDİSİ ORANI ARTACAK

Siemens, Ar-Ge merkezlerinde kadın mühendis oranı yüzde 30 seviyesinde. Bu oranı yükseltmeyi hedefleyen şirket, Ar-Ge çalışanlarının eğitimlerine yıllık 10 milyon TL kaynak ayırıyor. Siemens Türkiye CEO’su Hüseyin Gelis, Ar-Ge bütçesini yıllık 400 milyon TL’ye çıkardıkları bilgisini de paylaştı.

DİJİTAL DÖNÜŞÜM HER SEKTÖRDE ZORUNLU

Zirvede konuşan Siemens Teknoloji ve Stratejiden Sorumlu Başkanı Peter Körte, Siemens teknolojisinin günlük hayatın her yerinde olduğuna dikkat çekerek, “Gerçek ve dijital dünyayı birleştirerek iş ortaklarımıza sürdürülebilir çözümler sunuyoruz. Dijital dönüşüm her sektör için zorunlu hale geldi” dedi.

TÜRKİYE’YE SAĞLIK SİSTEMİ ALTYAPISI

Siemens Healthineers Teknolojiden Sorumlu Başkanı Dr. Peter Schardt ise toplantıda yaptığı konuşmada, “Siemens ve Siemens Healthineers olarak, Türk sağlık sisteminin altyapısını oluşturan önemli bir ortak olduk. I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti'ne ilk röntgen cihazlarını sağlayarak 1924 yılında Vakıf Gureba Hastanesi'ne kurduk” Türkiye'de ilk PET-MR sistemini kurduk” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler