1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Siemens SCADA/EMS Sistemini yenileyecek

Siemens SCADA/EMS Sistemini yenileyecek

Siemens, SCADA/EMS Sisteminin iletişim ve ağ yapısının yenilenmesi için donanım, yazılım ve sistemlerin temini ve tesisini sağlayacak.

Siemens SCADA/EMS Sistemini yenileyecek

Enerji Günlüğü - Siemens, SCADA/EMS Sisteminin iletişim ve ağ yapısının yenilenmesi için donanım, yazılım ve sistemlerin temini ve tesisini sağlayacak.

Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ), "SCADA/EMS Sisteminin İletişim ve Ağ Yapısının Yenilenmesi" projesi için Siemens Sanayi ve Ticaret AŞ ile sözleşme imzaladığını açıkladı. 

Açıklamada, "Finansmanı, yatırım programımızdaki “Bilgi İşlem, İletişim Sistemleri, İKO Sistemleri Master Projesi”nden karşılanacak olan "SCADA/EMS Sisteminin İletişim ve Ağ Yapısının Yenilenmesi" projesi için SIEMENS Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Türkiye) ile 21.09.2021’de sözleşme imzaladık." denildi. 

Açıklamaya göre süresi 26 ay olan "TEİAŞ SCADA/EMS Sisteminin İletişim ve Ağ Yapısının Yenilenmesi" projesi, İletişim ve Bilgi Sistemleri Dairesi Başkanlığı ile Yük Tevzi Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda yürütülecek. Proje ile kontrol merkezlerinden transformatör merkezlerine kadar Endüstriyel Kontrol Sistemleri (EKS) ağlarında uçtan uça siber güvenlik önlemleri alınarak TEİAŞ SCADA/EMS Sisteminin iletişim ve ağ yapısının daha güvenli bir ortamda işletilebilmesi için donanım, yazılım ve sistemlerin temini ve tesisi sağlanacak.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler