1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Sıfır atık yönetim sistemi kurmayanlara yaptırım uygulanacak

Sıfır atık yönetim sistemi kurmayanlara yaptırım uygulanacak

Sıfır atık yönetim sistemi kurmayan mahalli idareler, yerleşkeler ve binalar bundan böyle idari yaptırımlarla karşılaşacak.

Sıfır atık yönetim sistemi kurmayanlara yaptırım uygulanacak

Enerji Günlüğü - Sıfır atık yönetim sistemi kurmakla yükümlü mahalli idareler, yerleşkeler ve binalar bundan böyle denetlenecek ve yükümlülüklerini yerine getirmeyenler idari yaptırımlarla karşılaşacak. 

2024/4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi uyarınca; Sıfır Atık Projesi kapsamında, sıfır atık yönetim sistemi kurmak ve etkin bir şekilde uygulamakla mükellef olan mahalli idareler, yerleşkeler ve binalar bu yükümlülüklerini yerine getirmezlerse idari yaptırımla karşı karşıya kalacaklar. 

KAMU 30 MART SIFIR ATIK GÜNÜ ETKİNLİKLERİNİ DESTEKLEYECEK

Genelgeye göre geçen yıldan beri Sıfır Atık Günü olarak ilan edilen 30 Mart gününde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenecek usul ve esaslar çerçevesinde, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber Sıfır Atık Günü kapsamında etkinlikler düzenlenecek. 

Cumhurbaşkanlığı Genelgesine göre, söz konusu etkinliklerin en iyi şekilde gerçekleştirilebilmesi ve sıfır atık yönetim sisteminin bina, yerleşkeler ve mahalli idarelerde uygulanmasını sağlamak üzere ihtiyaç duyulacak her türlü destek ve yardım tüm kamu kurum ve kuruluşlarınca yerine getirilecek. 

Sıfır Atık Projesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2017 yılında, aşağıdaki amaçların gerçekleştirilmesi için başlatılmıştı.  

  • Döngüsel ekonomiye dayalı bir kaynak ve atık yönetimi
  • Sürdürülebilir üretim ve tüketim alışkanlıkları
  • Kaynakların verimli kullanımının desteklenmesi
  • İsraftan kaçınma
  • Atığın önlenmesi, azaltımı, yeniden kullanımı ve geri dönüşümünün teşvik edilmesi
  • Sosyal dayanışmanın geliştirilmesi.
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler