1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Uluslararası Sıfır Atık Günü ilk kez kutlanıyor

Uluslararası Sıfır Atık Günü ilk kez kutlanıyor

Türkiye’nin ve SÜT-D’nin girişimleriyle ilan edilen Birleşmiş Milletler 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü ilk kez kutlanıyor

Uluslararası Sıfır Atık Günü ilk kez kutlanıyor

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği’nin girişimleri ve Türkiye’nin Birleşmiş Milletler nezdinde başvurusuyla kabul edilen “30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü” ilk kez kutlanıyor. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) Başkanı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu atık yönetiminin  sürdürülebilir yaşam için önemini vurgulayarak güne dair açıklama yaptı.

filizkaraosmanoglu.jpg“Yaşamda üretirken, tüketirken, hizmet alıp verilirken her yerde atık çıkar. Evimizde, işimizde, yolda, tarlada, ormanda yurttaş, kentler ve iş dünyası olarak en iyi atık yönetimi ile sürdürülebilir yaşamalıyız” diyen Prof. Dr. Karaosmanoğlu, “‘Sıfır Atık’ hedefi ulusal servetimiz atıklara yeşil ve döngüsel ekonomide değer katmanın itici gücüdür. Atıkları atmayalım, ayrı toplayalım atıkları sürdürülebilir yaşama katalım” çağrısı yaptı.

Prof. Dr. Karaosmanoğlu “Atığımızı, Atık Oluşturmama; Mümkün En Az Atık Çıkarma; Mümkünse Atık Yeniden Kullanımı; Atık Geri Dönüşümü/İleri Dönüşümü; Atıktan Enerji/Malzeme Geri Kazanımı; Bertaraf önceliklemesiyle yurttaş, ve kurumsal olarak yönetmeliyiz. Faydalı kullanım ömrünü tamamladıktan sonra atık olan ahşap, akü, cam, elektrikli-elektronik eşyalar, kâğıt, metal, plastik, taşıt, tekstil, yağlar gibi Geri Dönüştürülebilirler kıymetli ham maddelerimizdir. Evsel ve endüstriyel atıklarımızın yerli kaynağımız olduğunu da unutmamalıyız” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler