1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Siirt Zarova Çayı'na 20 MW'lık Mergi HES kurulacak

Siirt Zarova Çayı'na 20 MW'lık Mergi HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Tigris Enerji, Siirt'in Eruh ilçesinde Zarova Çayı üzerinde 19,40 MW kapasitesli Mergi Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.Tigris...

Siirt Zarova Çayı'na 20 MW'lık Mergi HES kurulacak

Enerji Günlüğü - Tigris Enerji, Siirt'in Eruh ilçesinde Zarova Çayı üzerinde 19,40 MW kapasitesli Mergi Hidroelektrik Santrali kurmayı planlıyor.

Tigris Enerji Üretim A.Ş. tarafından Siirt İli, Eruh İlçesi, Bilgili ve Kuşdalı Köyü sınırları içerisinde Zarova Çayı üzerinde, “Mergi Regülatörü ve HES (20,00 Mwm/19,40 Mwe), Kırma-Eleme Tesisi ve Hazır Beton Santrali Projesi”nin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

Mergi HES’de üretilen enerji toplam 24 000 kVA (6.3/34.5 kV) gücündeki trafo çıkışında düzenlenecek şalt panoları üzerinden iletilecektir. Mergi Regülatörü ve HES Projesi’nde üretilecek enerji, 477 MCM hatla yaklaşık 6,0 km mesafedeki Eruh Trafo Merkezi’ne bağlanacak

43.736.130 lira bedelli elektrik üretim amaçlı proje kapsamında regülatör, çökeltim havuzu, iletim kanalı, yükleme havuzu, cebri boru ve santral binası yapılacak. Projenin inşaat aşamasında 60, işletme aşamasında ise 10 personelin çalışması planlanıyor. 2 yıl sürecek inşaat faaliyetlerinden sonra projenin ekonomik ömrü 50 yıl olarak öngörülüyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler