1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Şile RES’in kurulu gücü arttırılacak

Şile RES’in kurulu gücü arttırılacak

Çevrim Enerji, İstanbul’un Şile ilçesinde işletmekte olduğu Şile RES’e 3 rüzgar türbini daha ekleyerek 67,7 MW’a çıkaracak.

Şile RES’in kurulu gücü arttırılacak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Silivri ilçesinde bulunan 50 MW’lık Şile RES’in kurulu gücü arttırılacak. Santrale 3 türbin daha eklenerek kurulu gücü 67,7 MW’a çıkarılacak.

RT Enerji ve Türkerler bünyesinde faaliyet gösteren Çevrim Enerji Yatırım Üretim ve Ticaret A.Ş. tarafından İstanbul ili, Silivri ilçesi sınırları içerisinde işletilmekte olan 50 MW kurulu gücündeki Şile Rüzgar Enerji Santrali (RES) kapasite arttıracak. Kapasite artış projesinin değerinin 44 milyon TL’yi aşması bekleniyor. 

Proje kapsamında 2021 yılında tam kapasite üretime geçen santrale 16 adet türbine ikisi 5,8 MW kurulu gücünde, biri de 6,1 MW kurulu gücünde 3 adet türbin eklenecek. Böylece santralin toplam kurulu gücü 67,7 MW’a çıkarılacak. 

Kapasite artışı ardından yılda 175 milyon kWh elektrik üreten santralin üretimi 270 milyon 800 bin kWh’e çıkacak. Kapasite artışına konu türbinler için mevcut enerji nakil hattı, mevcut şalt sahsı ve mevcut trafo kullanılacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler