1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Silivri ve Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depoları tam doldu

Silivri ve Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depoları tam doldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, kış öncesi Silivri ve Tuz Gölü yeraltı gaz depolarının tam olarak doldurulduğunu açıkladı. 

Silivri ve Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depoları tam doldu

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye’nin yer altı doğal gaz depolarının yüzde 100 doluluğa ulaştığını açıkladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Avrupa'da yaşanan doğal gaz krizine dikkat çekerek, Türkiye’nin gaz güvenliğine ilişkin yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi. 

2 yıl önce başlattıkları çalışmayla Silivri'deki doğal gaz yeraltı deposunun kapasitesini artırma kararı aldıklarını kaydeden Bakan Dönmez, deponun kapasitesini 3,2 milyar metreküpten 4,6 milyar metreküpe genişletme çalışmasında sona gelindiğini belirtti. 

Dönmez, "Şu anda Silivri'deki yeraltı gaz deposu tam dolu vaziyette. Kışa giriyoruz. Tuz Gölü'ndeki depomuzda 1,2 milyar metreküplük bir rezervimiz, depolama alanımız vardı. Onu yine aynı şekilde yaz aylarında tam doldurduk. Orada da yine kapasite genişletme çalışmaları devam ediyor ama oradaki çalışmalarımız 2 yıl kadar daha sürecek. Çok daha büyük bir projeden bahsediyoruz. Yaklaşık 5,4 milyar metreküplük depolama rezervine ulaşmış olacağız” dedi.

KARADENİZ GAZI İÇİN KABLO GEMİSİ İSTANBUL BOĞAZI’NDA

Türkiye’nin Karadeniz’de keşfettiği doğal gaz rezervinin ülkeye getirilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü ifade eden Dönmez, Karadeniz Gaz Sahası'ndaki üretimi kontrol edecek kablo gemisinin bugün İstanbul Boğazı'na geldiği bilgisini paylaştı. Dönmez, İnşallah birkaç gün sonra o kabloyu denizin tabanına yerleştirecek gemiyi Filyos'a göndereceğiz. Nasıl diğer boruları çektik, çekmeye devam ediyoruz, kablo işini de bitireceğiz. Adım adım ilerliyoruz” dedi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler