1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Sırbistan’a elektrik iletim ağı için 12,8 milyon euro bağış

Sırbistan’a elektrik iletim ağı için 12,8 milyon euro bağış

Sırbistan, elektrik iletim ağını Romanya, Bosna Hersek, Karadağ ve İtalya ile birleştirecek proje kapsamında 12,8 milyon euro tutarında bağış aldı.

Sırbistan’a elektrik iletim ağı için 12,8 milyon euro bağış

Enerji Günlüğü - Sırbistan, elektrik iletim ağını Romanya, Bosna Hersek, Karadağ ve İtalya ile birleştirecek proje kapsamında 12,8 milyon euro tutarında bağış aldı.

Sırbistan’ın Avrupa ile entegrasyon sürecinde önemli bir adım daha atıldı. Sırbistan elektrik iletim sistemi operatörü Elektromreža Srbije (EMS), Trans-Balkan Koridoru'nun 3. bölümü için Batı Balkanlar Yatırım Çerçevesinden (WBIF) 12,8 milyon euro tutarında bağış aldı. Sırbistan Hükümeti tarafından yapılan açıklamaya göre, Trans-Balkan Koridoru projesinin üçüncü bölümü olan  Obrenovac-Bajina Basta arası 60 kilometre uzunluğundaki 400 KW’lık çift yönlü elektrik iletim hattının inşası için 12,8 milyon euro değerinde bir finansman anlaşmasını Sırbistan Başbakan Yardımcısı ve Maden ve Enerji Bakanı Zorana Mihajloviç imzaladı. Üçüncü bölümün toplam maliyetinin 58.95 milyon euro olması hesaplanıyor.

Trans-Balkan Koridoru, Adriyatik Denizi'nin altından bir denizaltı kablo bağlantısıyla Romanya, Sırbistan, Bosna Hersek, Karadağ ve İtalya'nın elektrik iletim sistemlerini ve pazarlarını birbirine bağlaması nedeniyle Avrupa Birliği ve bölge için oldukça önemli bir proje. Projenin 321 kilometre uzunluğundaki Sırbistan ayağının inşasına toplam 157 milyon euro yatırım yapılması tahmin ediliyor. Ülkede şimdiye kadar, Pančevo'dan Romanya'nın Reșița kentine kadar olan 1. bölüm tamamlandı. Kragujevac’tan Kraljevo'ya kadar olan 2. bölümün yapımı ise inşa aşamasında.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler