1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SMA Solar inverter satışlarını yüzde 23 arttırdı

SMA Solar inverter satışlarını yüzde 23 arttırdı

Almanya merkezli SMA Solar Technology, koronavirüs krizine rağmen yılın ilk üç çeyreğinde inverter satışlarını yüzde 23 oranında arttırdı.

SMA Solar inverter satışlarını yüzde 23 arttırdı

Enerji Günlüğü - Güneş ekipmanları tedarikçisi SMA Solar Technology, koronavirüs krizine rağmen yılın ilk üç çeyreğinde inverter satışlarını yüzde 23 oranında arttırdı.

Almanya merkezli güneş ekipmanları tedarikçisi SMA Solar Technology, 2020’nin üçüncü çeyreği sonu itibariyle finansal verilerini açıkladı. Şirket yılın ilk dokuz ayında 10.7 GW’lık inverter satışı yaptı. Bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 23’lük bir artış anlamına geliyor. 2020 Ocak-Eylül döneminde 774 milyon Euro ciro elde  eden SMA Solar Technology geçen yılın aynı döneminde 7,5 GW inverter satışı ile 631 milyon Euro ciro elde etmişti.

KORONAVİRÜSE RAĞMEN KAR

SMA Solar Technology'den yapılan açıklamada, evsel ve ticari segment çözümlerinin yanı sıra büyük ölçekli projelerin de satışlara büyük etkisi olduğu vurgulandı. Koronavirüs krizine rağmen kesinleşen satışlara ilaveten alınan siparişlerin de 792 milyona ulaştığı kaydedildi. SMA Solar’ın 2020 yılık ilk üç çeyreğinde faiz, amortisman, vergi öncesi karı (FAVÖK) 41 milyon Euro olarak gerçekleşti. Şirket geçen yılın aynı döneminde 26 milyon Euro kar sağlamıştı.   

REINERT: KAYDA DEĞER BÜYÜME SAĞLADIK 

SMA CEO’su Jürgen Reinert, küresel koronavirüs krizinin SMA için de büyük zorluklar yarattığını belirterek “Bu nedenle, azalan pazara rağmen, satışlarda ve kazançlarda kayda değer bir büyüme sağladığımız ve böylece önemli bir pazar payı elde ettiğimiz için çok memnunum" dedi. 

Elde edilen sonuçların çalışanların güçlü bağlılığı ile müşteri ve tedarikçiler ile sürekli yakın işbirliği sayesinde gerçekleştiğini anlatan Reinert "Her an hızlı geri dönüş sağlamaya devam edebilmek için, koronavirüs krizinin gelişimini çok yakından takip ediyoruz. Daha önce olduğu gibi, Yönetim Kurulu, SMA’nın satış ve kazanç beklentilerinin bu mali yılda da gerçekleşeceğine inanıyor" diye konuştu. 

EKONOMİDE DÖNÜŞÜM SMA İÇİN BÜYÜK POTANSİYEL YARATIYOR 

Uzun vadede, küresel ekonominin sürdürülebilirliğe ve iklim değişikliklerine göre yeniden yapılandırılmasında, SMA için büyük bir potansiyel gördüklerini anlatan SMA Solar Technology CEO 'su Reinert  "Almanya bu konuda iyi bir örnek oluşturmalı. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Kanunu’nda yapılacak olan değişiklik, fotovoltaik kapasitesinin acilen ihtiyaç duyulan kurulumlarda hızlandırılması yönünde olmalıdır. Burada, ekonomik, temiz ve sürdürülebilir enerjinin, evsel ve ticari kullanıcılar tarafından öztüketimini daha fazla desteklemek önemli bir rol oynamaktadır” ifadelerini kullandı. 

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler