1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart GES'in Bor-1 GES projesi bakanlık onayı aldı

Smart GES'in Bor-1 GES projesi bakanlık onayı aldı

Smart GES, Bor-1 projesi için Çevre Bakanlığı tarafından ÇED olumlu kararı verildi.

Smart GES'in Bor-1 GES projesi bakanlık onayı aldı

Enerji Günlüğü - Smart GES, geçtiğimiz ay ön lisansını aldığı Bor-1 tesisi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan onay aldı.

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin yüzde 100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim AŞ’nin Niğde’nin Bor ilçesinde kurmayı planladığı G4 Bor-1 Güneş Enerjisi Santrali projesi Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü’nden onay aldı.

Bakanlık tarafından 25 Kasım 2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin göre, 100MWe kurulu güce sahip proje ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Olumlu' kararıyla sonuçlandı.

TESİS EYLÜL AYINDA ÖN LİSANS ALMIŞTI

Smart GES, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü’nün güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin 14 Temmuz 2021 tarihli Bor-1 ihalesini 37,5 kuruş/kW saat bedel ile kazanmıştı.

Öte yandan şirket, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) söz konusu Bor-1 tesisi için Eylül ayında ön lisans almıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler