1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Smart Güneş’in Bor-1 GES projesi 2 milyar lira teşvik aldı

Smart Güneş’in Bor-1 GES projesi 2 milyar lira teşvik aldı

Smart Güneş’in bağlı ortaklığı Smart GES Üretim AŞ, Bor-1 GES projesi için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan 2 milyar liraya yakın teşvik aldı.

Smart Güneş’in Bor-1 GES projesi 2 milyar lira teşvik aldı

Enerji Günlüğü - Smart Güneş’in yüzde 100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim AŞ’nin 100 MWe kapasiteli Bor-1 GES projesi için 2 milyar liralık teşvik belgesi aldı.

Smart Güneş Enerjisi Teknolojileri Araştırma Geliştirme Üretim Sanayi ve. Ticaret AŞ’nin [SMRTG] yaptığı açıklamaya göre, yüzde 100 bağlı ortaklı Smart GES Üretim AŞ, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'nden komple yeni yatırımda kullanılmak üzere, 100MWe Bor-1 Güneş Enerji Santrali (GES) projesi yatırımı için toplam sabit yatırım tutarı 1.994.972.280 liralık Yatırım Teşvik Belgesi aldı.

Ayrıca Smart GES Üretim AŞ, Niğde Bor bölgesinde kurmayı amaçladığı söz konusu 100 MWe (Bor-1) gücündeki güneş enerjisine dayalı elektrik üretim santrali için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan (EPDK) ön lisans almıştı.

Smart Güneş, söz konusu Yatırım Teşvik Belgesi'nde öngörülen destek unsurlarının KDV istisnası ve gümrük vergisi muafiyeti şeklinde olduğunu da bildirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler