1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SolarCity evlere solar çatı kuracak

SolarCity evlere solar çatı kuracak

Enerji Günlüğü - Dünya teknoloji ikonu Elon Musk'ın yönetiminde olduğu SolarCity şirketi evlerin çatılarını doğrudan güneş panelleri ile kurmaya...

SolarCity evlere solar çatı kuracak

Enerji Günlüğü - Dünya teknoloji ikonu Elon Musk'ın yönetiminde olduğu SolarCity şirketi evlerin çatılarını doğrudan güneş panelleri ile kurmaya hazırlanıyor.

Tesla, SpaceX şirketlerinin patronu ve ABD'nin en büyük güneş paneli tedarikçisi SolarCity şirketinin Yönetim Kurulu üyesi Elon Musk'ın yeni tutkusu güneş enerjisi çatı uygulamaları. SolarCity şirketinin hedefinde sıradan güneş enerjisi çatı uygulamaları yerine bambaşka bir uygulama var: Solar Çatı.

SolarCity, yeni projesi kapsamında solar çatılar üretecek. Ancak bu solar çatılar, güneş enerjisi panelleri bulunan bir çatıdan ziyade direkt güneş paneli olarak görev yapan bir çatı olacak.

Henüz proje aşamasında olan Solar Çatı üretimine önümüzdeki yılın ikinci yarısında geçilebilecek. Solar çatılar, müşterilerin istediği doğrultusunda farklı tasarımlarda da üretilebilecek. 

Elon Musk, geçen yılın Ekim ayında SolarCity ile işbirliğine giderek çatı tipi güneş panellerinde yüzde 22.04 pik verimliliğe ulaştıklarını duyurmuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler