1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SolarTurk, güneş paneli üretimine başladı

SolarTurk, güneş paneli üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Gaziantepli üç grup tarafından kurulan fotovoltovik (PV) güneş paneli şirketi SolarTurk üretime başladı.Güneşe dayalı elektrik üretimi...

SolarTurk, güneş paneli üretimine başladı

Enerji Günlüğü - Gaziantepli üç grup tarafından kurulan fotovoltovik (PV) güneş paneli şirketi SolarTurk üretime başladı.
Güneşe dayalı elektrik üretimi için lisans başvurularının kabul edilmeye başlayacağı Haziran 2013 tarihi yaklaştıkça, bu alandaki endüstriyel ve ticari yatırımlar hareketlendi. Bunlardan biri de PV güneş paneli üretimi... Tekstilci Şireci Grup, otomotiv ve inşaat alanında faaliyet gösteren Aydemir Grup ve yine inşaat ve tekstil alanında faaliyet gösteren Özberkler Grup'un eşit payla ortak olduğu Gaziantep merkezli SolarTurk firması, çalışmalarını üretim aşamasına getirdi. Avrupa standartlarında bir üretim yapma hedefiyle yola çıkan SolarTurk, bu amaçla TÜV Sertifikasyonuna ilaveten TSE, IQNET ve TS EN ISO 9001:2008 sertifikalarını da aldı. Söz konusu belgeler Enerji Bakanı Taner YILDIZ, TSE Genel Sekreteri Üzeyir KARAGÖZ ve TÜMSİAD Genel başkan Hasan SERT tarafından, SolarTurk yöneticilerine düzenlenen bir törenle verildi.

PANEL ÜRETİMİ BAŞLADI
SolarTurk Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Özberk, Gaziantep'de kurdukları tesiste, Avrupa standartlarına uygun kalitede PV güneş paneli üretimine başladıklarını söyledi. Türkiye’nin, aldığı yüksek güneş ışın miktarı ve coğrafi konumu itibarıyla doğu ve batı arasında önemli bir köprü niteliği taşıdığını söyleyen Özberk şöyle dedi:
"Türkiye, Avrupa’nın en umut verici PV piyasalarından biri olma yolunda. SolarTurk olarak yüksek teknoloji transferi ve kaliteli ürün anlayışı ile bu büyüklükte seri üretim yaparak ilk olmayı hedefliyoruz. Bu hedefimiz Türkiye’de güneş enerjisinden elektrik üretim pazarı yeterince olgunlaştığında ülkemize cari açığımızın kapatılması adına büyük artılar sağlayacak."

HEDEF LİSANSSIZ SANTRALLERDE LİDERLİK
Güneş enerjisinden elektrik üretimi sağlayacak PV güneş panellerinin, uzun yıllardır üretimine başlanmasının planlandığını, ancak mevzuat eksiklikleri nedeniyle bekletildiğini belirten Osman Özberk, devletin bu konuda özellikle yerli üretime vereceği teşviklerle güneş paneli üretim sektörünün hareketlenmeye başladığını aktardı. Birinci fazı toplamda 600 MW olan PV Güneş Enerji Santralleri lisanslarının yakında verileceğini vurgulayan Özberk, yatırımcıların, PV güneş enerji santralleri kurulumlarına yatırım yapmak için hazırlandıklarını dile getirdi. Özberk, "SolarTurk olarak, 500 kW altı lisanssız PV Sistem kurulumları konusunda pazar lideri olmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

İHRACATA DA ÇALIŞACAK
SolarTurk’ün Türkiye’nin en yüksek kapasite ve teknolojiye sahip, yerli güneş paneli üretim tesisi ile sektöründe önemli bir yere sahip olacağına dikkat çeken Özberk, sadece yerli pazara değil Avrupa, Ortadoğu ve Afrika pazarına da üretim yapacaklarını belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler