1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Somalı madencilerin tazminat başvuruları başladı

Somalı madencilerin tazminat başvuruları başladı

Somalı madencilerin kıdem ve ihbar tazminat başvuruları başladı. Başvurular 28 Eylül'e kadar TKİ’ye bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne yapılabilecek. 

Somalı madencilerin tazminat başvuruları başladı

Enerji Günlüğü - Somalı madencilerin kıdem ve ihbar tazminat başvuruları başladı. Başvurular 28 Eylül'e kadar TKİ’ye bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne yapılabilecek. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı yazılı açıklamada, Işıklar, Geventepe ve Atabacası kömür ocağında çalışan işçilerin kıdem ve ihbar tazminat başvurularının başladığını belirterek başvuruların 28 Eylül'e kadar TKİ’ye bağlı Ege Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü’ne yapılabileceğini bildirdi.

TAZMİNATLAR BAŞVURU ARDINDAN 6 AY İÇİNDE ÖDENECEK

Eynez kömür ocağında çalışırken Işıklar, Geventepe ve Atabacası maden ocaklarına aktarılan madencilerin kıdem ve ihbar tazminatı almaları için ilgili kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildiğini ve 28 Temmuz’da Resmi Gazete’de yayımlandığını hatırlatan Dönmez, söz konusu kömür ocaklarında çalışan madencilerin tazminatlarının başvuruyu takip eden 6 ay içinde ödeneceğini ifade etti. 

Başvuruda bulunarak tazminat almaya hak kazanan madencilerin ödemelerinin süratle yapılacağını belirten Dönmez, Eynez kömür ocağında çalışan başvuruda bulunup tazminat almaya hak kazanan 2 bin 50 madenciye de toplamda 36,2 milyon liralık kıdem ve ihbar tazminatlarını ödediklerini ifade etti.

13 Mayıs 2014'te Soma'da yaşanan maden faciasının ardından aynı maden şirketinin Eynez Köyü'ndeki maden sahasındaki işçiler de işten çıkarılmıştı. İşçilerin bir kısmı kıdem tazminatlarının üç taksitini almış, emekli olan işçilere ise kıdem tazminatı ödemesi yapılmamıştı. 

 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler