1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Dönmez: Soma’da 2400 işçinin kadro işlemleri bir aya tamamlanacak

Dönmez: Soma’da 2400 işçinin kadro işlemleri bir aya tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Soma’da bir ay içinde 2400 işçinin kadro işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.Enerji...

Dönmez: Soma’da 2400 işçinin kadro işlemleri bir aya tamamlanacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Soma’da bir ay içinde 2400 işçinin kadro işlemlerinin tamamlanacağını söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik ziyaretinde TRT Haber’e yaptığı değerlendirmelerde, “Soma bölgesi bizim yoğun olarak linyit kömürü yataklarımızın bulunduğu, görece diğer bölgelerimize göre kalorifik değerlerinin daha yüksek olduğu bir yer. Orada Işıklar bölgesinde şu anda devam eden sözleşme kapsamında 2400 civarında yine bir özel sektöre ait şirket bünyesinde bir üretim vardı. O sözleşmenin artık sonuna doğru geliyoruz. Orada yereldeki insanlarımız biz ne olacağız, bundan sonra devam edecek mi diye sık sık soru soruyorlar. Geçtiğimiz hafta Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Bu çalışan 2400 işçiyi aynı şartlarda Türkiye Kömür İşletmelerine ait bir şirkete devralacağız ve hemen bitişiğindeki sahada istihdam edilmiş olacaklar ve üretim de devam edecek, bu konuda herhangi bir endişeye gerek yok. Önümüzdeki bir ay içerisinde, belki en geç iki ay içerisinde bu geçiş işlemlerinin hepsini de tamamlamış olacağız” açıklamasında bulundu.

TTK’YA 1500 İŞÇİ ALINACAK

Dönmez ayrıca TTK nezdinde İŞKUR ve Çalışma Bakanlığı’nın bir çalışma başlatarak işçi alım sürecini başlattıklarını belirterek, Mart’ın 3’ü, 4’ü gibi kura çekmek suretiyle bu 1500 işçinin ilk partisi 1000 kişiyi alacaklarını açıkladı.

7 maden sahasının devriyle birlikte kömür üretiminde artış yaşanacağını belirten Dönmez konuya ilişkin şunları söyledi: 

“Geçtiğimiz yıl Sayın Cumhurbaşkanımız orada miting esnasında halkla temasında böyle bir talep üzerine 1500 işçi alınacağı şeklinde bir açıklama yapmıştı, biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın bu sözünü bir talimat olarak algıladık ve TTK nezdinde İŞKUR, Çalışma Bakanlığı bir çalışma başlatarak işçi alım sürecini başlattık. Mart’ın 3’ü, 4’ü gibi kura çekmek suretiyle bu 1500 işçinin ilk partisi 1000 kişiyi inşallah almış olacağız. Öncelikle o yörede maden işlerinde çalışan yerlerimizden açığımızı gidermiş olacağız. Sonra da, ikinci etapta da kalan 500 işçimizi almış olacağız. Orada da herhalde tahmin ediyorum Nisan gibi süreci başlatırız diye düşünüyorum. Ondan sonra da onun da yine alımları bu yıl içerisinde hepsinin tamamlanmış olacak.”

 
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler