1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. South32 Güney Afrika kömür varlıklarını satacak

South32 Güney Afrika kömür varlıklarını satacak

Avustralyalı South32, Güney Afrika'nın kömür ihtiyacının yüzde 92'sini karşılayan kömür varlıklarını satmak için görüşmeler yürütüyor.

South32 Güney Afrika kömür varlıklarını satacak

Enerji Günlüğü - Avustralyalı South32, Güney Afrika'nın kömür ihtiyacının yüzde 92'sini karşılayan kömür varlıklarını satmak için görüşmeler yürütüyor.

Avustralyalı madencilik ve metal şirketi South32, Güney Afrika kömür varlıklarını Güney Afrikalı grup Seriti Resources'a satmak için görüşmeler yaptığını açıkladı. South32’nin Güney Afrika kömür varlıkları dört kömür madeni ve üç kömür işleme tesisinden oluşuyor. 

Açıklamada düşük alüminyum fiyatları nedeniyle yıllık çekirdek karının beklenenden daha fazla düştüğünü bildiren şirket, 2018 yılı Nisan ayından bu yana satışa hazırlanırken ayrı bir birim olarak sürdürdüğü Güney Afrika enerji-kömür işletmesiyle ilgili olarak 504 milyon dolarlık bir ücret talep ettiğini belirtti. 

Öte yandan şirketin 30 Haziran 2019'da sona eren mali yıl için çekirdek net karı 992 milyon dolar oldu. Geçen yıl 1,33 milyar dolar kar elde etmişti. Şirket Güney Afrika elektriğinin yüzde 95’ini üreten Eskom’un ana kömür tedarikçilerinden.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler