1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. South32 Güney Afrika'daki kömür varlıklarını sattı

South32 Güney Afrika'daki kömür varlıklarını sattı

Avustralyalı South32, Güney Afrika'nın kömür ihtiyacının yüzde 92'sini karşılayan kömür varlıklarını Seriti Resources'a sattı.

South32 Güney Afrika'daki kömür varlıklarını sattı

Enerji Günlüğü - Avustralyalı South32, Güney Afrika'nın kömür ihtiyacının yüzde 92'sini karşılayan kömür varlıklarını Seriti Resources'a sattı.

Avustralyalı madencilik ve metal şirketi South32, Güney Afrika kömür varlıklarını Güney Afrikalı grup Seriti Resources'a satmak için anlaşmaya vardı. Financial Times'ta yer alan habere göre anlaşma uyarınca South32, 6,75 milyon dolar ön ödeme alacak ve 2024'e kadar Güney Afrika Energy Coal'un (SAEC) nakit sermayesinin % 49’unu alacak. 

SAEC yıllık ortalama 25milyon kömür üretiyor ve % 60'a yakınını çoğunlukla Güney Afrika elektriğinin yüzde 95’ini üreten Eskom'a satıyor. South32’nin Güney Afrika kömür varlıkları dört kömür madeni ve üç kömür işleme tesisinden oluşuyor. 

Şirket, 2018 yılı Nisan ayından bu yana satışa hazırlanıyordu ve ayrı bir birim olarak sürdürdüğü Güney Afrika enerji-kömür işletmesiyle ilgili olarak 504 milyon dolarlık bir ücret talep ediyordu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler