1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. SPK Alfa Solar’ın halka arzını onayladı

SPK Alfa Solar’ın halka arzını onayladı

SPK, Alfa Solar’ın 58,50 liradan talep toplamayı planladığı halka arz başvurusunu onayladı.

SPK Alfa Solar’ın halka arzını onayladı

Enerji Günlüğü - Alfa Solar’ın pay başına 58,50 liradan yaptığı halka arz başvurusunu Sermaye Piyasası Kurulu onayladı.

Alfa Solar Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ, pay başına 58,50 liradan halka arz başvurusu yapmıştı. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Alfa Solar’ın halka arz başvurusunu kabul etti. Şirketin halka arzında Deniz Yatırım Menkul Kıymetler AŞliderliğinde 9-11 Kasım tarihleri arasında 58,50 lira fiyatla talep toplanacak.

Güneş paneli üreticisi Alfa Solar’ın halka arzında halka açıklık oranı yüzde 20 olarak belirlendi. Halka arz büyüklüğü ise 538 milyon lira olacak. Halka arzın yüzde 60’ının 1.000 adet ve altı başvurular için ayrıldığı bildirildi.

SERMAYENİN YÜZDE 20’Sİ BİST’TE İŞLEM GÖRECEK

Alfa Solar’ın halka arzı, Deniz Yatırım öncülüğünde 40 kurumdan oluşan konsorsiyum tarafından gerçekleştirilecek. Hem sermaye artırımı hem de ortak satışı yöntemi ile halka açılacak olan Alfa Solar’ın halka arzında, şirketin 40 milyon TL olan çıkarılmış sermayesi 46 milyon liraya yükseltilecek. İhraç edilecek 6 milyon liralık nominal payın yanı sıra 3,2 milyon liralık nominal payın ortak satışı ile birlikte halka arzın büyüklüğü 538,2 milyon TL olacak ve şirketin sermayesinin yüzde 20’si Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmeye başlayacak.

1000 ADET VE ALTI BAŞVURULARA AYRI DAĞITIM OLACAK

Söz konusu halka arzda hem düşük tutarlı hem de yüksek tutarlı başvuruda bulunan yatırımcıları gözetecek şekilde bir dağıtım sistemi uygulanacağı bildirildi. Böylece şirket, halka arzın yüzde 60’ını bireysel yatırımcılara, yüzde 25’ini yüksek başvurulu yatırımcılara, yüzde 15’ini ise yurt içi kurumsal yatırımcılara tahsis edeceğini aktardı. Yatırımcılar; Bireysel Yatırımcı grubuna 1.000 adet ve altında başvurarak, Yüksek Başvurulu Yatırımcı grubuna ise 1.001 adet ve üzerinde başvurarak dahil olabilecek. Bireysel Yatırımcı ve Yüksek Başvurulu Yatırımcı grupları kendi içlerinde oransal dağıtıma tabi olacak.

HER YATIRIMCIDAN TEK BAŞVURU YAPILMASI BEKLENİYOR

Alfa Solar halka arzında; tüm yatırımcı gruplarını kapsayacak şekilde mükerrer tarama yapıldıktan sonra yatırımcıların sadece en yüksek talebi dikkate alınacak. Dolayısıyla 40 aracı kurumdan oluşan konsorsiyum üyelerinden sadece bir kez başvuru yapılması kritik öneme sahip olacak. Aynı veya farklı kurumlardan birden fazla başvuru yapılması durumunda dağıtıma sadece en yüksek başvuru dahil edilecek, yatırımcının diğer talepleri ise iptal edilecek.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler