1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Statkraft Çetin HES'i satacak

Statkraft Çetin HES'i satacak

Statkraft, Siirt'te Botan Çayı üzerinde yapmakta olduğu 517 MW'lık Çetin HES'i güvenlik endişeleri nedeniyle satma kararı aldı. 

Statkraft Çetin HES'i satacak

Enerji Günlüğü – Statkraft, Siirt'te Botan Çayı üzerinde yapmakta olduğu 517 MW'lık Çetin HES'i güvenlik endişeleri nedeniyle satma kararı aldı. 

Norveçli enerji şirketi Statkraft sözcüsü Lars Magnus Günther,  güvenlik endişeleri ve taşeron şirketlerle sorunlar nedeniyle satma kararı aldıklarını açıkladı. 

Günther,  Montel'e yaptığı açıklamada, "Projeyi tamamlamak konusunda hevesli olduğumuz ortamda ortaya talihsiz bir sonuç çıktı. Ancak güvenlik konuları ve taşeron şirketlerle sorunlar dikkate alındığında doğru kararı verdiğimiz hissediyoruz" dedi. 

2015 yılında tamamlanması hedeflenen ancak Aralık ayında inşaat çalışmaları durdurulan Çetin HES projesi nedeniyle şirket 3 milyar Norveç Kronu zarar etti. 

Çetin HES'in yanı sıra Çakıt HES'i ve Kargı Kızılırmak HES'i işleten Statkraft'ın tesisin satışından ne kadar gelir elde etmeyi beklediği veya potansiyel alıcılar konusunda bilgi verilmedi. 

Çetin HES projesi ile Botan nehri üzerinde Bitlis ile Siirt illeri arasında toplam 517 megawatt (420+97 MW) güce sahip iki HES kurulması öngörülüyor ve HES inşaatında yaklaşık bin 500 kişi çalışıyordu. 

SİİRT'TEKİ ÇETİN HES DURDURULDU

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler