1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil Barent Denizi’de sismik çalışmalarını tamamladı

Statoil Barent Denizi’de sismik çalışmalarını tamamladı

Enerji Günlüğü - Statoil ve ortakları Barent Denizi’nin güney doğusundaki sismik veri toplama çalışmalarını tamamladı.Statoil tarafından dün yapılan...

Statoil Barent Denizi’de sismik çalışmalarını tamamladı

Enerji Günlüğü - Statoil ve ortakları Barent Denizi’nin güney doğusundaki sismik veri toplama çalışmalarını tamamladı.

Statoil tarafından dün yapılan basın açıklamasında, Statoil ve 33 diğer şirket ortaklığında çalışmaları Nisan ayında başlayan Barent Denizi’nin güney doğusundaki petrol ve doğalgaz arama çalışmalarında sismik veri toplama planlarının tamamladığı bildirildi.

Açıklamaya göre, veri geliştirme süreci devam ediyor ve 2015 yılı sonbaharında tamamlanacak. Bu verilerin 23. İhale turunda şirketlerin karar vermelerinde belirleyici olacağı ifade edildi.

Statoil Jeofizik çalışmaları Başkanı Jan Helgesen, konu ile ilgili olarak oluşturdukları yeni işbirliği formu ile bir yandan kaliteli verilere sahip olurken diğer yandan da çalışma maliyetini düşüreceklerini ve bu durumdan son derece memnun olduklarını belirtti. Yeni işbirliği formunun başka alanlardaki maliyetleri düşürme ve iş verimliliğini arttırma konusunda da model olacağını düşündüklerini ve bu durumu değerlendirdiklerini de ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler