1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil: Doğalgaz kullanımı yüzde 16 artacak

Statoil: Doğalgaz kullanımı yüzde 16 artacak

Enerji Günlüğü - Statoil doğalgaz kullanımının 2011-2040 yılları arasında yaklaşık yüzde 16 artacağını açıkladı.Statoil tarafından dün yayınlanan...

Statoil: Doğalgaz kullanımı yüzde 16 artacak

Enerji Günlüğü - Statoil doğalgaz kullanımının 2011-2040 yılları arasında yaklaşık yüzde 16 artacağını açıkladı.

Statoil tarafından dün yayınlanan bir açıklamaya göre, önümüzdeki on yıl içerisinde petrol ve doğalgazın enerji bileşiminde belirleyici olacak ve doğalgaz kullanımı 2011-2040 yılları arasında yaklaşık yüzde 16 artacak.

ÜÇ SENARYO’YA GÖRE DE ENERJİ İHTİYACI ARTACAK

Açıklamada dünya genelinde enerji ihtiyacına ilişkin üç senaryonun olduğu ve hepsinde de enerji ihtiyacının artmasının öngörüldüğü belirtilerek, hangi senaryo gerçekleşirse gerçekleşsin, doğalgaz altyapısına daha fazla yatırım yapılması gerektiği vurgulandı.

Global enerji ihtiyacının yüzde 44 artacağını, düşük karbon senaryosu ile yüzde 4 artacağını ve yüzde 26 artacağını öngören politik odaklı üç senaryo dillendiriliyor.

BÜYÜME OECD ÜYESİ OLMAYAN ÜLKELERDEN GELECEK

Açıklamada ayrıca, üç ayrı senaryoda da farklı oranlarda öngörülen küresel enerji talep artışının daha çok devam eden ekonomik büyüme, şehirleşme ve yaşam standartlarındaki ilerleme nedeniyle OECD üyesi olmayan ülkelerden kaynaklanacağı belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler