1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Statoil, Johan Sverdurp sahasında çalışmalara başladı

Statoil, Johan Sverdurp sahasında çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - Statoil, Norveç açık denizindeki en büyük petrol sahalarından biri olan Johan Sverdrup'ta ilk etap çalışmalarına başladı.Norveçli...

Statoil, Johan Sverdurp sahasında çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - Statoil, Norveç açık denizindeki en büyük petrol sahalarından biri olan Johan Sverdrup'ta ilk etap çalışmalarına başladı.

Norveçli petrol ve gaz şirketi Statoil ASA bir basın açıklaması yaparak, Kuzey Denizi'nde bulunan Johan Sverdrup petrol sahasının geliştirilmesi çalışmalarına ortaklarıyla beraber başlama kararı aldıklarını bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, dört platformun bulunduğu Norveç kıta sahanlığında bulunan en büyük petrol sahalarından biri olan Johan Sverdrup sahasının ilk aşamasının geliştirilmesi çalışmalarının 2019 yılı sonunda tamamlanması ve üretime geçilmesi planlanıyor. Sahadan ilk aşamada günde 315-380 bin varil üretim hedefleniyor.

Sahanın ömrünün 50 yıl olması ve günde 550 bin ila 650 bin varil civarında petrol üretimi yapması bekleniyor. Sahanın ilk fazının devreye girmesiyle Utsira High bölgesinde karbondioksit salımının yüzde 60-70 civarında azalacağı öngörülüyor.

Sahada PL 501 paftada hissedarlar Lundin Norway (operator - 40%), Statoil (40%), Maersk Oil (20%) ; PL 265 paftada Statoil (operator - 40%), Petoro (30%), Det norske oljeselskap (20%), Lundin Norway (10%) ; PL 502 paftada Statoil (operator – 44.44%), Petoro (33.33%), Det norske oljeselskap (22.22%).

Önceki ve Sonraki Haberler