1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil, platformlarını uzaktan çalıştırmak için düğmeye bastı

Statoil, platformlarını uzaktan çalıştırmak için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Norveç enerji şirketi Statoil, Valemon enerji sahasındaki çalışmaları ilk defa uzaktan kontrol sistemi ile yürütecek.Norveç petrol...

Statoil, platformlarını uzaktan çalıştırmak için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Norveç enerji şirketi Statoil, Valemon enerji sahasındaki çalışmaları ilk defa uzaktan kontrol sistemi ile yürütecek.

Norveç petrol ve gaz şirketi Statoil, 9 Kasım Perşembe günü, Bergen'deki Sandsli'de Valemon kontrol odasının açılışını gerçekleştirdi. Valemon, Statoil portföyündeki karadan uzaktan kumandalı ilk platform olacak.

Bergen'de Valemon platformunu yürütecek olan Valemon kontrol odası başarılı olursa, diğer küçük ve orta ölçekli ekipmanların çoğunun gelecekte uzaktan çalıştırılması bekleniyor.

West Cluster Operasyonları Başkanı Gunnar Nakken, projenin firmanın en önemli parçası olduğunu belirterek, Valemon'un uzaktan kontrolünün, şirketin dijitalleşme sürecine yönelik önemli bir adım olduğunu söyledi. 

Statoil, Valemon sahasındaki deneyimlerini üretimlerinin çoğunu gerçekleştirdiği Austa Hansteen ve Johan Sverdrup platformu gibi büyük, mürettebatlı platformlarda uygulayacak. Ancak biraz daha küçük platformlar ve alanlar için durum değerlendirmesi yapacak.

 

Önceki ve Sonraki Haberler