1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Statoil Türkiye bürosunu kapatıyor

Statoil Türkiye bürosunu kapatıyor

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Statoil, Türkiye irtibat bürosunu 15 Haziran’da kapatma kararı aldı.Hürriyet gazetesinden Merve Erdil'in haberine...

Statoil Türkiye bürosunu kapatıyor

Enerji Günlüğü - Norveçli enerji şirketi Statoil, Türkiye irtibat bürosunu 15 Haziran’da kapatma kararı aldı.

Hürriyet gazetesinden Merve Erdil'in haberine göre, Statoil, Türkiye’den bazı şirketlere ilettiği veda mektubunda, “Statoil, özellikle son yıllarda enerji sektöründe farklı segmentlerde yatırım için çeşitli girişimlerde bulunduysa da, ana faaliyet konusu olan doğalgazın arzından çekilmesiyle büronun Türkiye’deki varlığının sürdürülemeyeceğine karar verilmiştir. Türkiye piyasası uzun yıllar boyunca Statoil’un LPG ve LNG ihracatında önemli bir yere sahiptir. Şirketimiz Türkiye’yi dinamik, cezbedici ve daha fazla büyüme potansiyeli olan bir enerji piyasası olarak görmeye ve gelişimini ilgiyle izlemeye devam edecektir” denildi.

Habere göre, kararın arkasında Statoil’in Şah Deniz'deki % 15 hissesini Malezyalı Petronas’a 2,25 milyar dolara satarak ayrılmasının etkili olduğu kaydediliyor.

Enerji sektöründen bir temsilcinin yorumuna göre, başlarda Türkiye’de LNG alanında büyümeyi hedefleyen ve bu çerçevede Koç Grubu ile ortaklık yapan Statoil'in hisselerinin Koç Grubu tarafından satın alınmasıyla zaten Türkiye'de sadece irtibat bürosu kalmıştı.

STATOİL, ŞAH DENİZ'DEN ÇIKTI

Önceki ve Sonraki Haberler