1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil ve Valeura Trakya'da kaya gazı arayacak

Statoil ve Valeura Trakya'da kaya gazı arayacak

Norveçli Statoil, Tekirdağ'da Kanadalı şirket Valeura ile ortaklaşa kaya gazı keşif çalışmaları yürütecek.

Statoil ve Valeura Trakya'da kaya gazı arayacak

Enerji Günlüğü -  Norveçli Statoil, Tekirdağ'da Kanadalı şirket Valeura ile ortaklaşa kaya gazı keşif çalışmaları yürütecek.

Norveçli enerji şirketi Statoil bir açıklama yaparak, Trakya bölgesinde Tekirdağ il sınırları içindeki Banarlı doğalgaz sahasında Kanadalı şirket Valeura ile yüzde 50'şer payla kaya gazı keşif çalışmaları yürütmek için bağlayıcı anlaşma imzaladığını duyurdu.

Açıklamaya göre, 540 kilometrekarelik alanda bulunan iki kaya gazı arama lisansında 2.500 metrenin üzerindeki sığ kısmın işletme hakkı tamamen Valeura'ya ait olacak. 

Anlaşma hükümetin onayını bekliyor ve Eylül 2016 yılı sonuna kadar onaylanması bekleniyor.

SAHADAN UMUTLUYUZ 

Statoil Kuzey Hemisphere keşif çalışmaları başkan yardımcısı Erling Vagnes, Türkiye'nin Kuzeybatı'sında çalışmalara başlamanın önemli potansiyel olanaklarına sahip küçük çaplı portföylerini çeşitlendirmeyi sağlamak stratejilerinin bir parçası olduğunu ve sahadan oldukça umutlu olduklarını kaydetti. 

1920li yıllardan bu yana doğal gaz üretilen bölgenin yakınındaki iki lisanslı sahada sondaj çalışmalarının 2016 yılı sonuna veya 2017 yılı başına kadar  başlaması bekleniyor. 

Trakya'da toplam 14 üretim ve arama lisansına sahip bulunan Kanadalı Valeura Energy Inc., yaklaşık 4 yıldır Türkiye'de petrol ve doğalgaz arıyor. Şirket bu yılın başında Banarlı lisansına bağlı Batı Gürgen-1 sahasında doğalgaz bulduğunu ve deneme sürecinde günlük 100 bin metreküp kapasitesine ulaşıldığını belirtmişti. 

Önceki ve Sonraki Haberler