1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Statoil`in ilk uzaktan kontrollü platformu çalışmalara başladı

Statoil`in ilk uzaktan kontrollü platformu çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - Statoil'in Norveç Denizi'nde bulunan ilk uzaktan kontrollü Valemon doğalgaz sahasında sondaj çalışmalarına başlandı.Norveç devlet...

Statoil`in ilk uzaktan kontrollü platformu çalışmalara başladı

Enerji Günlüğü - Statoil'in Norveç Denizi'nde bulunan ilk uzaktan kontrollü Valemon doğalgaz sahasında sondaj çalışmalarına başlandı.

Norveç devlet enerji şirketi Statoill ve ortakları Norveç açıklarındaki Valemon doğalgaz sahasında arama çalışmalarına başladı. Valemon platformu Statoil'in ilk kıyıdan kontrol edilen açık deniz platformu olacak. Platformun sondaj çalışmaları 2017'de bittiğinde de insansız bir platforma dönüşecek.

Norveç Münhasır Ekonomik Bölgesinde bulunan 050 ve 193 nolu lisans sahalarının yaklaşık 192 milyon varil rezerve sahip oldukları tahmin ediliyor. Proje geliştirme maliyetinin ise toplam 2.96 milyar dolar olması bekleniyor.

Bölgeden elde edilen gazın aktarılacağı en son merkez olan Heimdal'ın 2014 yılında kapatılması düşünülüyordu. Ancak bölgedeki gazın akışı merkezin ömrünü uzattı.

Statoil sahada % 53.77 hisse ile işletmeci şirket iken, Petoro AS'ın % 30, Centrica Resources'ın % 13 ve A/S Norske Shell'in % 3.23 hissesi var.

Önceki ve Sonraki Haberler