1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. STPAŞ’ın doğalgazını BOTAŞ tedarik edecek

STPAŞ’ın doğalgazını BOTAŞ tedarik edecek

Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan doğalgaz teslimatı mutabakat zaptı 04 Nisan itibarıyla yürürlük kazandı.

STPAŞ’ın doğalgazını BOTAŞ tedarik edecek

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Azerbaycan arasında imzalanan doğalgaz teslimatı mutabakat zaptının yürürlük tarihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 04 Nisan 2022 olarak belirlendi. 

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Azerbaycan Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı Arasında Doğal Gaz Teslimatına İlişkin Mutabakat Zaptının yürürlük tarihi, 5846 sayılı Cumhurbaşkanı Kararıyla, 04 Nisan 2022 olarak belirlendi. 

Mutabakat Zaptı, Türkiye ile Azerbaycan arasında STPAŞ’ın kullanacağı yıllık 1,7 milyar metreküp doğalgaz için 22 Aralık 2021 günü Bakü’de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Azerbaycan Enerji Bakanı Parviz Shahbazov tarafından imzalanmış; 10 Ocak 2022 günü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanmıştı

Mutabakat Zaptı kapsamında Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), iki ülke arasında imzalanan Doğalgaz Alım Satım Anlaşması’nın (GSA) yıllık miktarından 1,7 milyar metreküpe kadar olan doğalgazı, 31 Aralık 2024 tarihine kadar Socar Turkey Petrokimya AŞ’ye (STPAŞ) tedarik edecek. STPAŞ bu yıllık miktarı, SOCAR Turkey Enerji AŞ’ye bağlı grup şirketlerinin ihtiyacı için kullanacak. 

STPAŞ’ın BOTAŞ’tan satın alacağı gazın fiyatı, ithalat fiyatına Türkiye toprakları içindeki taşıma tarifesi; varsa BOTAŞ’ın yaptığı diğer taşıma masrafları ve Türkiye’de geçerli vergiler eklenerek hesaplanacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler