1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Sudan`da akaryakıt protestosu sürüyor!

Sudan`da akaryakıt protestosu sürüyor!

Enerji Günlüğü - Sudan'da akaryakıt fiyat artışlarıyla tetiklenen ve bugüne kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterilerinin sürmesi bekleniyor. Sudan'da...

Sudan`da akaryakıt protestosu sürüyor!

Enerji Günlüğü - Sudan'da akaryakıt fiyat artışlarıyla tetiklenen ve bugüne kadar 34 kişinin hayatını kaybettiği protesto gösterilerinin sürmesi bekleniyor. 

Sudan'da akaryakıt fiyatlarındaki artışı protesto ile başlayan ve 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan gösterilerden sorumlu tutulan 35 kişi hakim karşısına çıktı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grubun, suçlu bulundukları taktirde 3 ila 7 yıl arasında hapis cezası alması bekleniyor.

Sudan İçişleri Bakanlığı, olayların başladığı günden bu yana 700 kişinin "hırsızlık ve yağma" suçlamasıyla gözaltına alındığını duyurdu. Resmi makamlar gösterilerde ölenlerin sayısını 34 olarak açıklarken, bölgedeki insan hakları gruplarına göre sayı 150'yi buldu.

Sudan Hükümet Sözcüsü, bazı grup ve kişilerin ülkede kaos çıkarma amacıyla göstericileri öldürdüğünü ve suçu hükümete attığını öne sürdü. Sözcü, barışçıl gösterilere izin verileceğini ancak eylemcilerin şiddete başvurmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bu arada Sudan'da konuyla ilgili gerginlik ve protesto gösterileri devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler