1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Şuhut'ta belediye kredi kartıyla akaryakıt satışına son verdi

Şuhut'ta belediye kredi kartıyla akaryakıt satışına son verdi

Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Belediye’ye ait akaryakıt istasyonunda kredi kartıyla satışlar geçici olarak durduruldu. Amaç, kartla yüksek miktarlı alım yapanlar yüzünden başkalarını yakıtsız bırakmamak.

Şuhut'ta belediye kredi kartıyla akaryakıt satışına son verdi

Enerji Günlüğü - Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde Belediye’ye ait akaryakıt istasyonunda kredi kartıyla satışlar geçici olarak durduruldu. 

Afyonkarahisar’ın ilçesi Şuhut’ta Şuhut Belediyesi’nin iştiraki olan Şuhut Belediye Ltd. Şti.’ne ait akaryakıt istasyonunda, kredi kartıyla yakıt satışı geçici olarak durduruldu. 

Şuhut Belediye Başkanı Recep Bozkurt, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada; uygulamanın 2 temel nedeni olduğunu söyledi ve “Belediye iştiraki olarak işlettiğimiz, sermayesi belli istasyonumuzda, işletme sürdürülebilirliği açısından ihtiyaç haline gelen bir durumdur bu. Vatandaşlarımız cebinde parası olmasa bile kredi kartıyla deposunu dolduracak şekilde yakıt satın alıyor ancak kartla yapılan ödemeler 25 gün sonra şirket kasasına düşüyor. Biz de yakıt ikmali yaparken peşin parayla ödüyoruz. Bir tanker mazot 450 bin lira civarında. 4 veya 5 tanker aldığımız zaman, sonraki süreçte sıkıntı yaşanıyor. Bu da işleyişimize ve verdiğimiz hizmete olumsuz etki ediyor” şeklinde konuştu. 

“SPEKÜLATİF ALIMLARI ÖNLEMEK İSTEDİK”
Uygulamanın daha önemli ikinci bir nedeni olduğunu belirten Başkan Bozkurt, şunları ekledi, “İkinci neden ise spekülatif satın almaların önüne geçmektir. Tanklarımızdaki yakıtı, aşırı talep halinde bile, vatandaşlarımıza eşit olarak sunabilmek istiyoruz. Zam geleceği düşüncesiyle kredi kartıyla yüksek miktarda alım olduğunda, gerçekten o anda ihtiyacı olan vatandaş yakıt almadan evine dönüyor. Buna engel olmak istedik”. 

“İYİ NİYETLİ EŞİTLİKÇİ BİR KARAR”
Uygulamanın geçici bir karar olarak başlatıldığını kaydeden Recep Bozkurt, bazı farklı değerlendirmeler yapıldığını da hatırlattı ve sözlerini şöyle tamamladı, “Bütünüyle iyi niyetle aldığımız bir karardır. İstasyonumuz esasen Belediyemize ait araçların ihtiyacını gidermek için çalışır. Vatandaşlara da akaryakıt satışı yapıyoruz. Ayrıca Belediye olarak iyi niyetle bazı eşitsiz hallere mahal bırakmamak adına aldığımız karar, geçicidir. Farklı değerlendirmeler yapılmamasını diliyoruz”.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler