1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Suudi Arabistan ile madencilik işbirliği anlaşması imzalandı

Suudi Arabistan ile madencilik işbirliği anlaşması imzalandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan ile madencilik alanında geniş bir iş birliğinin önünü açan bir anlaşma imzaladıklarını açıkladı.

Suudi Arabistan ile madencilik işbirliği anlaşması imzalandı

Enerji Günlüğü - Türkiye ve Suudi Arabistan, karşılıklı yatırımlar başta olmak üzere madencilik alanında geniş bir iş birliği yapmak üzere anlaşma imzaladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Suudi Arabistan Sanayi ve Maden Kaynakları Bakanı Bandar bin İbrahim Alkhorayef ile Bakanlıkta bir araya geldi. Bayraktar sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Görüşme sonrası imzaladığımız mutabakat zaptı ile karşılıklı yatırımlar başta olmak üzere madencilik alanında geniş bir iş birliğinin önünü açmış olduk” ifadelerini kullandı.

KRİTİK MADENLERLERDE İŞBİRLİĞİ 

Alparslan bir televizyon programında anlaşmaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu anlaşmanın önemli unsurlarından bir tanesi kritik madenler denen dünyada herkesin üzerinde durduğu madenlerle ilgili iş birliğini içeriyor. Bunları en kısa sürede daha somut ortaklık anlaşmalarına da döndürmek istiyoruz. Özellikle onlarında bu yeşil hidrojen rüzgâr ve güneş projelerine olan ilgisini gördük. 5 bin megavatlık bir kurulu güç hedefimiz var Suudi Arabistan’la düşündüğümüz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler