1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan ve Rusya petrol üretim kısıntısında anlaştılar

Suudi Arabistan ve Rusya petrol üretim kısıntısında anlaştılar

Suudi Arabistan ile Rusya’nın petrol üretim kısıntısının 1 ay uzatılması konusunda bir ön anlaşmaya vardıkları kaydedildi.

Suudi Arabistan ve Rusya petrol üretim kısıntısında anlaştılar

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan ile Rusya’nın petrol üretim kısıntısının 1 ay uzatılması konusunda bir ön anlaşmaya vardıkları kaydedildi.

OPEC kaynaklarına göre, Suudi Arabistan ile Rusya, Mayıs ve Haziran ayları için uygulanma kararı alınan üretim kısıntısının Temmuz sonuna kadar uzatılması konusunda bir ön anlaşmaya vardılar. Reuters'a konuşan kaynaklara göre iki ülke ayrıca, Mayıs ayında üretim kısıntısına yeterli uyumu göstermeyen ülkeler üzerinde de baskıyı artıracaklar. 

OPEC kaynaklarının verdikleri bilgiye göre, 4 Haziran'da yapılması öngörülen OPEC+ toplantısında üretim kısıntısının uzatılması kararı alınması, Mayıs ayında kısıntıya tam uyum göstermeyen ülkelerin fazla üretimi dengelemek için üretimi önümüzdeki aylarda ne kadar azaltacaklarına bağlı olacak. 

TOPLANTININ ERTELENMESİ OLASILIĞI PETROL FİYATLARINI GERİLETTİ

Öte yandan üretim kısıntısının uzatılması konusunda uzlaşma sağlanamaması nedeniyle OPEC Zirvesinin ertelenmesi olasılığı ortaya çıktı. OPEC+ toplantısının riske girdiği haberleri ile Brent petrolü şu sıralarda 38,82 dolar/varil seviyesine kadar geriledi. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler