1. HABERLER

  2. PETROL

  3. “Rus petrolündeki fiyat sınırlaması siyasi amaçlarına ulaşmadı”

“Rus petrolündeki fiyat sınırlaması siyasi amaçlarına ulaşmadı”

Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz, Rusya'nın fiyat sınırlamasından henüz net bir sonuç alınmadığını düşünüyor.

“Rus petrolündeki fiyat sınırlaması siyasi amaçlarına ulaşmadı”

Enerji Günlüğü - Suudi Enerji Bakanı Prens Salman, tavan fiyat uygulamasına atıfta bulunarak, bu araçların siyasi amaçlarla oluşturulduğunu ve bu siyasi amaçlara ulaşıp ulaşamayacaklarının henüz belli olmadığını ifade etti.

Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad'da ülkenin 2023 bütçesinin açıklanmasının ardından düzenlenen bir forumda konuşan Suudi Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman yaptığı açıklamada, Avrupa'nın Rus ham petrolü üzerindeki yaptırımlarının ve tavan fiyat önlemlerinin etkisinin henüz net sonuçlar getirmediğini ve uygulamasının hala belirsiz olduğunu söyledi. Prens Abdülaziz, "Yaptırımlar ve fiyat sınırlamaları açısından şu anda yaşananlar ve 5 Aralık'ta uygulamaya konulan tedbirler de dahil olmak üzere tüm bunlar gerçekten net sonuçlar getirmedi, uygulamada bir belirsizlik durumu görüyoruz” dedi.

“TÜM OPEC+ ÜYELERİ KARAR ALMA SÜRECİNE KATILMALI”

Prens, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC+) ittifakının 5 Ekim'de üretimi günde 2 milyon varil azaltma kararının, son gelişmeler dikkate alındığında doğru bir karar olduğunun kanıtlandığını belirtti. Ayrıca ittifakın önümüzdeki yıl da piyasa istikrarına odaklanmaya devam edeceğini ifade eden Enerji Bakanı, tüm OPEC+ ittifakı üyelerinin karar alma sürecine katılması konusunda ısrarcı olduğunu söyledi.

Her uzlaşmanın piyasa üzerinde olumlu etkileri olacağını belirten Prens Abdülaziz, "Grup eylemi anlaşma gerektirir ve bu nedenle ister büyük ister küçük üretici olsun her OPEC+ üyesinin karar alma sürecinin bir parçası olması konusunda ısrar etmeye devam ediyorum" dedi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler