1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan’dan Güney Afrika’ya enerji yatırımı

Suudi Arabistan’dan Güney Afrika’ya enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Güney Afrika’da rafineri inşası ve petrokimya ve yenilenebilir enerji projeleri için 10 milyar dolar yatırım yapıyor. Büyük...

Suudi Arabistan’dan Güney Afrika’ya enerji yatırımı

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, Güney Afrika’da rafineri inşası ve petrokimya ve yenilenebilir enerji projeleri için 10 milyar dolar yatırım yapıyor. 

Büyük oranda enerji kesintisi sorunu yaşayan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde enerji sektöründe yatırımları artırma yönünde önemli bir adım atıldı. Güney Afrika Cumhuriyeti’nden bir hükümet yetkilisi tarafından CNBC’e yapılan açıklamada, Suudi Arabistan tarafından Güney Afrika Cumhuriyeti’ne enerji sektörüne yaklaşık 10 milyar dolarlık fon aktarılacağı belirtildi. Aktarılacak bu fonun rafineri inşası ve petrokimya ve yenilenebilir enerji projelerinde kullanılacağı belirtildi. 

Yapılacak yatırımın, elektrik kesintileri ile gündeme gelen ülkede sorunların çözümü için yeterli olmayacağı öngörülüyor. Suudi Arabistan’ın yapacağı bu yatırım ise, ülke ekonomisinde çeşitliliği sağlamayı hedefleyen 2030 vizyonunun bir parçası. Güney Afrika enerji sektörü için 100 milyar dolarlık bir fona ihtiyaç duyuyor.

Önceki ve Sonraki Haberler