1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Arabistan’dan yeni petrol fiyat savaşı tehdidi

Suudi Arabistan’dan yeni petrol fiyat savaşı tehdidi

Suudi Arabistan, OPEC üyelerini üretim kısıntısı kararlarına uymamaları durumunda yeni bir petrol fiyatı savaşı başlatmakla tehdit etti.

Suudi Arabistan’dan yeni petrol fiyat savaşı tehdidi

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan, OPEC üyelerini üretim kısıntısı kararlarına uymamaları durumunda yeni bir petrol fiyatı savaşı başlatmakla tehdit etti.

OPEC’in en doğal lideri Suudi Arabistan, OPEC üyelerinin son üretim kısıntısı kararlarına tam uyum göstermemesi halinde yeni bir petrol fiyat savaşı başlatabileceği uyarısında bulundu. OPEC delegelerinin Wall Street Journal'a verdikleri bilgiye göre Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdülaziz bin Salman son haftalarda bir ultimatom yayınladı ve Angola ile Nijerya'dan ek üretim kısıntısına uyum konusunda detaylı taahhüt sunmalarını istedi.  

SON UZLAŞININ KAPSAMI

OPEC+ olarak bilinen grubun 10 Nisan tarihinde ulaştıkları uzlaşıya göre, günlük ham petrol üretim miktarı 1 Mayıs'tan 30 Haziran'a kadar 10 milyon varil azaltacaktı. Kesinti miktarı 1 Temmuz-31 Aralık tarihlerinde 6 ay boyunca günlük 8 milyon varil, 1 Ocak 2021 ile 30 Nisan 2022 arasındaki 16 ay boyunca ise günlük 6 milyon varil olarak uygulanacak. Anlaşma kapsamında Suudi Arabistan günlük ham petrol üretimini 12 milyon varilden 8,5 milyon varile düşürerek 3,5 milyon varil azaltırken Rusya ise günlük ham petrol üretimini 10,3 milyon varilden 8,5 milyon varile düşürerek 1,8 milyon varil azaltacak. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler