1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Suudi Bakan Selman: OPEC+ üretimi kısmaya zorlanabilir

Suudi Bakan Selman: OPEC+ üretimi kısmaya zorlanabilir

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, aşırı oynak petrol piyasasını dengeye getirmek amacıyla OPEC+ için tüm seçeneklerin masada olduğunu söyledi.

Suudi Bakan Selman: OPEC+ üretimi kısmaya zorlanabilir

Enerji Günlüğü - Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, petrolde vadeli piyasanın temel göstergelerden koptığunu belirterek, OPEC+’nın üretimi kısmaya zorlanabileceğini açıkladı.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Selman, enerji güvenliği ve küresel ekonomi için bir tehdit olarak gördüğü petrol fiyatlarındaki "aşırı" oynaklık ve likidite yokluğunun vadeli piyasaların temel göstergelerden giderek koptuğunu gösterdiğini savundu ve OPEC+'nın üretimi kısmaya zorlanabileceğini söyledi. 

"Fiziki teslimatlı ve kağıt üzerindeki piyasalar giderek birbirlerinden daha kopuk hale geliyorlar" diye konuşan Enerji Bakanı, "Son dönemde zarar verici oynaklığın piyasanın temel fonksiyonları bozduğuna ve petrol piyasalarının istikrarını baltaladığına şahit olmamız sadece bizim kararlılığımızı güçlendirir" dedi. 

OPEC+'nın geçmişte çok daha zorlu ortamları deneyimlediğini ve bunlardan daha güçlü çıktığını anlatan Bakan, OPEC+'nın 2022 sonrası için yeni bir anlaşma üzerinde çalışmaya yakında başlayacağını da vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler