1. HABERLER

  2. PETROL

  3. OPEC+ petrol üretimi planını değiştirmedi

OPEC+ petrol üretimi planını değiştirmedi

OPEC+ Ağustos ayı için petrol üretimini planlandığı gibi günde 648 bin varil olarak devam ettirmeye karar verdi. 

OPEC+ petrol üretimi planını değiştirmedi

Enerji Günlüğü - OPEC+ grubu Ağustos ayı için petrol üretim planının sürdürülmesi kararı aldı. Grup günde 648 bin varil petrol üretecek. 

23 ülkeden oluşan Suudi Arabistan ve Rusya liderliğindeki OPEC+ grubu 2022 yılı Ağustos ayında pandemi öncesi üretim oranına geri dönecek miktarda üretim kararı aldı. 30'uncu OPEC+ Bakanlar Toplantısı’ndan Ağustos ayı için günlük üretimin daha önce planlanıldığı şekilde 648 bin varil olarak devam ettirme kararı çıktı. Grup, pandemi öncesinde günlük 9,7 milyon varil petrol üretiyordu.

Ancak Suudi Arabistan haricinde birçok üyenin üretimi artıramaması nedeniyle kararın büyük oranda sembolik olacağı belirtiliyor. OPEC+’nın bir sonraki toplantısı 3 Ağustos’ta yapılacak.

NOVAK: KARAR PİYASAYI DENGEDE TUTACAK

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Ağustos ayı için üretimin planlandığı gibi günde 648 bin varile yükseltilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, kararın piyasanın dengede olmasını sağlayacağını kaydetti. Novak ayrıca, petrol fiyat sınırı uygulamalarının piyasada dengesizliğe ve arz açığına yol açacağı uyarısında bulundu. 

BİDEN’DEN ÜRETİM ARTIŞI TALEBİ 

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden, Körfez ülkelerinden üretimi arttırmalarını isteyeceğini açıkladı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler