1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi yüzdürüldü

Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi yüzdürüldü

Süveyş Kanalı'nı tıkayan ve global ticaretin aksamasına yol açan Ever Given adlı konteyner gemisi yeniden yüzdürüldü. 

Süveyş Kanalı’nı tıkayan gemi yüzdürüldü

Enerji Günlüğü - Süveyş Kanalı'nı tıkayan ve global ticaretin aksamasına yol açan Ever Given adlı konteyner gemisi yeniden yüzdürüldü. 

Inch Cape Shipping Services şirketi, karaya oturarak Süveyş Kanalı'nı kapatan 400 metre uzunluğundaki Ever Given gemisinin yeniden yüzdürüldüğünü ve güvenli bölgeye alınmakta olduğunu açıkladı. 

Konteynır gemisinin kurtarma çalışmalarında, toprak uzmanları da çağrılmıştı. Süveyş Kanal İdaresi daha önce yaptığı açıklamada, karaya oturan geminin altındaki kumun boşaltılması ve derinliğin artırılması çalışmalarının ardından geminin çekilmesi için çalışmalarının başladığını ifade etmişti.

Ever Given adlı konteyner gemisinin karaya oturması nedeniyle kapanan Süveyş Kanalı'ndan geçmeyi bekleyen gemi sayısı 400'ü aştı. Süveyş Kanalı'ndan geçmeyi bekleyen gemiler arasında petrol tankerlerinin yarı sıra canlı hayvan gemileri de var ve bu gemilerde 200 bin kadar koyun olduğu belirtiliyor.

SÜVEYŞ KANALI’NIN RAKAMLARLA ÖNEMİ

Süveyş, dünya petrolünün %5'i, petrol ürünlerinin %10'u ve LNG'nin %8'inin geçtiği bir nokta. Süveyş Kanalı’ndan günde 50’den fazla ve her ay  1550 gemi geçiyor. 2020 yılında ise 18597 gemi geçti.

Kanaldan geçen gemilerin %25’ini konteynır gemileri, %15’ini tankerler ve geri kalanını da kuru yük gemileri oluşturuyor. Dünyadaki konteynır trafiğinin %25’i Süveyş’ten geçiyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler