1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sycs İnşaat Trakya’da 21 MW’lık depolamalı RES kuracak

Sycs İnşaat Trakya’da 21 MW’lık depolamalı RES kuracak

Edirne ve Çanakkale’de 21 MW kapasiteli Sazlıdere Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 21 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak.

Sycs İnşaat Trakya’da 21 MW’lık depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Sycs İnşaat, 273 milyon lira yatırımla Edirne ve Çanakkale sınırları içinde 21 MW kapasiteli depolamalı rüzgar enerjisi santrali kuracak. 

Edirne İli, Keşan İlçesi, Sazlıdere Köyü ve Çanakkale ili Gelibolu ilçesi Adilhan Köyü sınırları içinde Sycs İnşaat Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından 21 MW kapasiteli Sazlıdere Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 21 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 273 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Her biri 3 MW kurulu gücünde 7 adet rüzgar türbininden oluşacak olan santralde yılda toplam 84 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Ayrıca santral sahasının 413 m2’lik kısmında 21 MWh gücünde elektrik depolama tesisi kurulacak. 

Santralde üretilen elektriğin Saros Havza TM’ne bağlanması planlanmakta olup gerekmesi durumunda geri verilmek üzere Elektrik Depolama Tesisine aktarılacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler