1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Sycs İnşaat, Trakya’da 27 MW’lık depolamalı RES kuracak

Sycs İnşaat, Trakya’da 27 MW’lık depolamalı RES kuracak

Sycs İnşaat, 351 milyon lira yatırımla Tekirdağ’ın Malkara ilçesi ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 27 MW kapasiteli depolamalı rüzgar enerjisi santrali kuracak. 

Sycs İnşaat, Trakya’da 27 MW’lık depolamalı RES kuracak

Enerji Günlüğü - Tekirdağ’ın Malkara ilçesi ile Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde 27 MW kapasiteli Süleymaniye Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 27 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulacak. 

Tekirdağ İli, Malkara İlçesi, Bayramtepe, Davuteli ve Dolu Mahallesi ile Edirne İli, Uzunköprü İlçesi, Gazihalil (Kadıoğlu) ve Çavuşlu Köyü sınırları içinde Sycs İnşaat Çimento San. ve Tic. A.Ş. tarafından 27 MW kapasiteli Süleymaniye Rüzgâr Enerji Santrali (RES) ve 27 MWh kapasiteli Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kurulması planlanıyor. Projenin değeri 351 milyon lira olarak hesaplanıyor.

Her biri 3 MW kurulu gücünde 9 adet rüzgar türbininden oluşacak olan santralde yılda toplam 108 milyon kWh elektrik enerjisi üretilecek. Santralde üretilen elektrik, yeni kurulacak 154 kV Uzunköprü Havza TM’nin OG barası bağlantısı ile başta Tekirdağ ve Edirne İli başta olmak üzere yurt geneline verilmek üzere enterkonnekte sisteme aktarılacak. 

Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler