1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Takasbank, Vadeli Doğal Gaz Piyasası hizmetine başladı

Takasbank, Vadeli Doğal Gaz Piyasası hizmetine başladı

Takasbank, Vadeli Doğal Gaz Piyasası katılımcıları tarafından kullanılacak olan merkezi uzlaştırma bankası olarak hizmet vermeye başladı.

Takasbank, Vadeli Doğal Gaz Piyasası hizmetine başladı

Enerji Günlüğü - Takasbank, Vadeli Doğal Gaz Piyasası katılımcıları tarafından kullanılacak olan merkezi uzlaştırma bankası olarak hizmet vermeye başladı.

Takasbank, Vadeli Doğal Gaz Piyasası’nda teminat mekanizmasının işletilmesi ve ödemelerin zamanında ve doğru bir şekilde gerçekleştirilerek, piyasadaki nakit akışının sürekli bir şekilde sağlanması amacına yönelik olarak piyasa işletmecisi Enerji Piyasaları İşletme A.Ş. (EPİAŞ) ile piyasa katılımcıları tarafından kullanılacak olan merkezi uzlaştırma bankası olarak hizmet vermeye başladığını duyurdu.

Duyuruya göre Vadeli Doğalgaz Piyasası’na Takasbank tarafından sunulan hizmetler aşağıdaki gibi olacak:

- Nakit takas (fatura) işlemlerinin gerçekleştirilmesi,

- Temerrüde düşen piyasa katılımcısına ilişkin Piyasa İşletmecisi tarafından belirlenecek kurallar çerçevesinde temerrüt cezasının hesaplanması ve buna ilişkin olarak Piyasa İşletmecisinin bilgilendirilmesi

- Piyasa İşletmecisi adına sunulan, teminat mektubu dışındaki teminatların saklanması,

- TL cinsinden sunulan teminatların nemalandırılması,

- Teminatların değerlemesi,

- Katılımcıların EPİAŞ’ın belirlediği bulundurulması gereken teminat seviyesinin altına düşmesi durumunda, teminat tamamlama çağrısı bilgisinin katılımcılara iletilmesi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler