1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. TANAP için Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı seçildi

TANAP için Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı seçildi

Enerji Günlüğü - TANAP projesinin 48'' Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattının459 kilometrelik kısmını Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı inşa edecek.Azerbaycan'daki...

TANAP için Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı seçildi

Enerji Günlüğü - TANAP projesinin 48'' Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattının459 kilometrelik kısmını Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı inşa edecek.

Azerbaycan'daki Şah Deniz-2 Sahası'ndan çıkarılacak doğal gazı Türkiye'ye ve Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi (TANAP) kapsamında TANAP Doğalgaz İletim A.Ş. tarafından açılan " 48'' Kara Kesimi Lot-4 Boru Hattı İnşaat İhalesi "ne ilişkin yapılan değerlendirme sonucunda Lot 4 Boru Hattı İnşaatını gerçekleştirecek firma Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı olarak belirlendi.

Türkiye üzerinden geçecek yaklaşık 1850 kilometrelik boru hattının, Eskişehir'den başlayacak ve sırasıyla Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne illerinden geçerek Türkiye -Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala İlçesi'nde son bulacak olan 48" çapındaki 459 kilometrelik kısmının inşaatı için ön yeterlik almış yerli ve yabancı 11 firmanın 08 Haziran 2015 tarihinde davet edilmesi ile başlayan ihale sürecinin sonucunda Punj Lloyd-Limak İş Ortaklığı ile sözleşme imzalandı.

TANAP, Türkiye'nin Gürcistan sınırında Ardahan ili Posof ilçesi Türkgözü köyünden başlayarak Ardahan, Kars, Erzurum, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Yozgat, Kırşehir, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Tekirdağ ve Edirne olmak üzere 20 ilden geçecek ve Yunanistan sınırında Edirne'nin İpsala ilçesinde son bulacak. Bu noktadan, Avrupa ülkelerine doğal gaz iletimi yapacak olan TAP Doğal Gaz Boru Hattı'na bağlanacak. Hattın Türkiye içi çıkış noktaları ise Eskişehir ve Trakya bölgesi olacak.

TANAP Projesi kapsamında ilk gaz akışı 2018'de gerçekleşecek olup, başlangıç için yıllık 16 milyar metre küp olacak taşıma kapasitesinin, kademeli olarak önce 24 milyar metre küpe ve ardından 31 milyar metre küpe çıkarılması hedefleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler